Χημικο Peeling

Θαμπή επιδερμίδα, ρυτίδες, ουλές, δυσχρωμίες, κηλίδες και πανάδες δεν μπορούν να αντισταθούν στο χημικό peeling, το πιο δημοφιλές peeling προσώπου. Αν θέλετε ένα πρόσωπο με λιγότερες γραμμές και ρυτίδες και μια επιδερμίδα πιο φωτεινή και λεία, το χημικό peeling έχει τις απαντήσεις.

Μέσω της θεραπείας αυτής οι κηλίδες της ηλικίας, οι αποχρωματισμοί, οι λεπτές γραμμές, οι βλάβες από τον ήλιο, αλλά και η θαμπάδα αμβλύνονται και ένα νεανικότερο πρόσωπο έρχεται στην επιφάνεια.  Η θεραπεία του χημικού peeling μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, στον λαιμό, στο ντεκολτέ, στην πλάτη, στα χέρια, σε ουλές ακμής, σε πανάδες, ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Ουσιαστικά με το χημικό peeling αφαιρούνται τα κατεστραμμένα εξωτερικά στρώματα του δέρματος μέσω ενός διαλύματος οξέος. Επιτυγχάνεται απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων και αποκαλύπτεται ένα βελτιωμένης υφής στρώμα.

Το χημικό peeling είναι τριών ειδών: το επιφανειακό, στο οποίο αφαιρείται το επιφανειακό στρώμα του δέρματος και είναι το πιο συνηθισμένο, το μεσαίου βάθους, με το οποίο αφαιρούνται τα επιφανειακά μαζί με κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας και το βαθύ, που φτάνει μέχρι τη βαθύτερη στιβάδα. Η εγκυμοσύνη, οι ανοιχτές πληγές και ο ενεργός έρπης είναι αποτρεπτικοί παράγοντες στις περιπτώσεις του χημικού peeling μεσαίου και μεγάλου βάθους.

Το επιφανειακό χημικό peeling μπορεί να γίνει μία φορά το μήνα, ενώ τα βαθύτερα πρέπει να γίνονται πιο αραιά. Όσο πιο βαθιά η θεραπεία τόσο πιο ορατά είναι τα αποτελέσματά της, αλλά και τόσο μακρύτερος ο χρόνος επούλωσης. Η αποθεραπεία εξαρτάται από το είδος του χημικού peeling. Αν είναι επιφανειακό, η επούλωση διαρκεί από μία έως επτά ημέρες, αν είναι μέτριο, χρειάζονται επτά με 14 ημέρες κι αν είναι βαθύ, μπορεί να απαιτηθούν από δύο έως τρεις εβδομάδες.

Η διαδικασία του χημικού peeling διαρκεί μόλις 15 λεπτά και είναι απλή. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του ειδικού χημικού διαλύματος συνήθως υπάρχει η αίσθηση ενός ήπιου τσουξίματος, το οποίο όμως υποχωρεί σταδιακά. Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται ορατά όταν ολοκληρωθεί η επούλωση του δέρματος, ανάλογα με τον τύπο του χημικού peeling που έχει επιλεγεί.