Υαλουρονικο Οξυ (Allergan)

Είναι η πλέον δημοφιλής και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των στατικών ρυτίδων και χαρίζει, χωρίς χειρουργείο, νεανικό και ελαστικό δέρμα. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ κερδίζει συνεχώς έδαφος, αφού χωρίς να είναι επεμβατική, σβήνει τα σημάδια του χρόνου για αρκετό καιρό. Μάλιστα, το υαλουρονικό οξύ της αμερικανικής εταιρείας Allergan ξεχωρίζει για την ποιότητά του και γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος στη μάχη με τον χρόνο, πετυχαίνοντας αποτελέσματα που διαρκούν και μοιάζουν φυσικά. Η Allergan αποτελεί μία από τις κορυφαίες και πλέον πρωτοπόρες εταιρείες διεθνώς στα είδη πλαστικής χειρουργικής και δερματολογίας.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια πρωτεΐνη (λυκοζαμινογλυκάνη) που υπάρχει στον οργανισμό μας και εξασφαλίζει την ενυδάτωση, ενισχύοντας τη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Με το πέρασμα των ετών όμως περιορίζεται η φυσική του παραγωγή, με συνέπεια την εμφάνιση ρυτίδων και τη μείωση του όγκου σε ζυγωματικά και κροτάφους.

Με τη θεραπεία υαλουρονικού οξέος η πολύτιμη αυτή ουσία εγχύεται κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου, γεμίζοντας και ενυδατώνοντας το δέρμα. Μάλιστα, η ενυδάτωση είναι εντυπωσιακή, αφού το υαλουρονικό έχει τη δυνατότητα να συγκρατήσει ποσότητα νερού που ισούται έως και με 1000 φορές το βάρος του. Παράλληλα, έχει άμεση επίδραση στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, μέσω της παραγωγής κολλαγόνου.

Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται στα χείλη, τα ζυγωματικά, τους κροτάφους, τις ρυτίδες σε λαιμό, μάτια, γύρω από το στόμα, στη ρινοπαρειακή περιοχή, στο περίγραμμα του προσώπου, ακόμα και στα χέρια. Το υλικό εφαρμόζεται τοπικά με βελόνα, ο πόνος είναι ανεκτός και στιγμιαίος και περιορίζεται με τοπική αναισθησία. Για την εφαρμογή απαιτούνται περί τα 15 με 30 λεπτά. Αμέσως μετά μπορεί να εμφανιστεί κάποιο οίδημα ή μια κοκκινίλα, που υποχωρούν όμως γρήγορα.

Τα αποτελέσματα της μη επεμβατικής αυτής θεραπείας διαρκούν έως και δύο χρόνια και είναι ορατά άμεσα, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της. Πιο ξεκάθαρη πάντως είναι η εικόνα περίπου ένα δεκαπενθήμερο μετά την έγχυση του υαλουρονικού οξέος.