Πεταχτα Αυτια – Μεθοδος μανταλακι

αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) είναι μία συγγενής αισθητική ανωμαλία που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην απουσία δημιουργίας ανθέλικας ή/και στην ύπαρξη μεγάλης κοιλότητας της κόγχης.

Έτσι τα αυτιά προέχουν από το κεφάλι με μεγαλύτερη από τη φυσιολογική γωνία (γωνία μεγαλύτερη των 40 μοιρών).

 • Είναι η συνηθέστερη δυσμορφία των πτερυγίων του αυτιού
 • Τo 5% των παιδιών θα γεννηθεί με εμφανές πρόβλημα (μικρότερο ή μεγαλύτερο)
 • Στο 60% των παιδιών υπάρχει κληρονομικό ιστορικό
 • Τις πιο πολλές φορές και τα δύο αυτιά αφίστανται το ίδιο, όμως δεν είναι σπάνιο να αφίσταται το ένα αυτί περισσότερο από το άλλο. Επίσης, καμιά φορά, αφίσταται μόνο το ένα από τα δύο

 

Διορθώστε τις ατέλειες στα αυτιά χωρίς χειρουργείο

Μέθοδος “Μανταλάκι”

Η μέθοδος «Μανταλάκι» για τη διόρθωση των πεταχτών αυτιών αποτελεί μια νέα, καινοτόμα, πρωτοποριακή και μη επεμβατική μέθοδο. Πραγματοποιείται με τη χρήση μιας λεπτής λωρίδας από κράμα μετάλλων που έχει την ικανότητα να διατηρεί το σχήμα της, έχει δηλαδή “μνήμη”. Το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται για την κατασκευή καρδιακών ενδοπροθέσεων, ενώ είναι απολύτως ασφαλές.

 • Πραγματοποιείται αποκλειστικά στο ιατρείο Plastic Clinic του Αλέξανδρου Παπασταύρου
 • Διαδικασία 20 λεπτών
 • Γίνεται με τοπική αναισθησία
 • Άμεση αναμόρφωση
 • Γρήγορη αποθεραπεία

Πλεονεκτήματα μεθόδου

 • Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος
 • Χωρίς νοσηλεία
 • Ελαχιστοποιημένος μετεγχειρητικός πόνος
 • Οι τομές του δέρματος κλείνουν με απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία πέφτουν μόνα τους μετά από 2-3 εβδομάδες το πολύ.

Γιατί να επιλέξω τη Μέθοδο Μανταλάκι;

Γονείς και παιδιά

Το μόνο που θέλουν να εξασφαλίσουν οι γονείς σκεπτόμενοι μια αισθητική επέμβαση, είναι ότι το παιδί τους θα είναι άνετο με την εμφάνιση του μεγαλώνοντας. Η επιλογή της μεθόδου «Μανταλάκι» είναι εξαιρετική γιατί μπορεί να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Η θεραπεία είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας άνω των 7 ετών.

Ενήλικες

Η «Μέθοδος Μανταλάκι» είναι τεχνική που απαιτεί ελάχιστη ταλαιπωρία και καθόλου ρίσκο. Υπόσχεται να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και εγγυάται να σας δώσει πίσω τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Τα πεταχτά αυτιά και ο ψυχισμός των παιδιών

Κατά τη διάρκεια της τρυφερής παιδικής ηλικίας οι μικροί μας φίλοι, δεν μπορούν να διαχειριστούν τα αρνητικά σχόλια. Λόγω του ότι ο χαρακτήρας τους δεν είναι ακόμα δυνατός επηρεάζονται περισσότερο όταν αυτά αφορούν την εμφάνισή τους.

Οι σωματικές ατέλειες που γίνονται αντικείμενο σχολιασμού από τον περίγυρο μπορεί να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον ψυχισμό ενός παιδιού, κάτι που κανένας γονιός δεν επιθυμεί.

Tο εκ γενετής σχήμα και η θέση των πτερυγίων δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Εθιμικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται ώστε με τον χρόνο να γίνουν τα αυτιά από «μόνα τους» αρμονικά, δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση. Αντίθετα ταλαιπωρούν και ταυτοχρόνως τραυματίζουν ψυχικά το παιδί, το οποίο νιώθει «παραμορφωμένο».

Μειωμένη αυτοπεποίθηση στους ενήλικες

Σημαντικά μειωμένη εμφανίζεται και η αυτοπεποίθηση στους ενήλικες και των δύο φύλων που έχουν «πεταχτά» αυτιά. Έχει παρατηρηθεί πως οι άνδρες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους, σχετικά με το αντίθετο φύλο, ενώ κάποιοι από αυτούς νιώθουν άβολα και με τις παρέες τους. Σε αντίθεση με τις γυναίκες που καταφεύγουν στη λύση των μακριών μαλλιών για να τα κρύψουν, ενώ αποφεύγουν να σηκώνουν ψηλά τα μαλλιά τους για να μην είναι εμφανής η «ατέλειά» τους.

Πριν & Μετά

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider