Παλλόμενη λιποαναρρόφηση

Τι είναι η Παλλόμενη λιποαναρρόφηση;

Είναι γεγονός ότι η σωστή διατροφή και η γυμναστική αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους ενός υγιούς και καλοσχηματισμένου σώματος. Τι γίνεται όμως με το τοπικό πάχος;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η λιποαναρρόφηση είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να αντιμετωπίσει το “επίμονο” τοπικό πάχος.  Η παλλόμενη λιποαναρρόφηση, είναι μια καινοτόμος μέθοδος λιποαναρρόφησης, η οποία υπόσχεται να σας απαλλάξει από το τοπικό λίπος, χαρίζοντας σας κομψό σώμα χωρίς κόπο.

Πως γίνεται η διαδικασία της Παλλόμενης λιποαναρρόφησης;

Στην παλλόμενη λιποαναρρόφηση ή δυναμικά υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση (PAL: Power assisted liposuction) ένα ειδικό μηχάνημα με μια λεπτή παλλόμενη κάνουλα, διεισδύει στους ιστούς και διαλύει το λίπος, το οποίο στη συνέχεια αναρροφά. Η κάνουλα κινείται μπρος πίσω και κυκλικά, επιτρέποντας στον Πλαστικό Χειρουργό να αποκτήσει την μέγιστη ακρίβεια ακόμη και σε δύσκολες περιοχές. Με τον τρόπο αυτόν, αφαιρείται πολύ μεγάλος αριθμός λιποκυττάρων, τα οποία δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην περιοχή.

Γιατί να επιλέξω την Παλλόμενη λιποαναρρόφηση για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους μου;

Η Παλλόμενη λιποαναρρόφηση έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, τα οποία την έχουν τοποθετήσει στην κορυφή των επιλογών των καταναλωτών.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής λιποαναρρόφησης, είναι ότι χρειάζεται μόνο να γίνουν οπές των 2 χιλιοστών, προκειμένου να διεισδύσει η κάνουλα. Οι τόσο μικρές τομές, δεν αφήνουν καθόλου σημάδια στο δέρμα. Μάλιστα,  τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος που δεν φαίνονται εύκολα και αποτελούν φυσικές πτυχές του σώματος.

Επιπλέον, όπως είναι λογικό, οι τόσο μικρές συνεπάγονται με μικρότερη απώλεια αίματος και ως εκ τούτου ελαχιστοποίηση επιπλοκών. Στο ίδιο μήκος κύματος, καταλαβαίνουμε ότι ο τραυματισμός των γύρω ιστών είναι εξαιρετικά μικρός και το οίδημα απομακρύνεται άμεσα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ιδιαίτερα μικρός και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.

Ο χρόνος διεξαγωγής της επέμβασης είναι μικρός και συνήθως διεξάγεται με μέθη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί όποιος επιθυμεί να κάνει παλλόμενη λιποαναρρόφηση και μόνο με απλή τοπική αναισθησία. Έτσι, ο ασθενής μπορεί να γυρίσει άμεσα στην οικία του. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται από το νόμο να οδηγήσει εκείνη την ημέρα.

Συνοπτικά, στα πλεονεκτήματα της παλλόμενής λιποαναρρόφησης συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

 • Πολύ μικρή οπή στο δέρμα, καθώς η κάνουλα έχει διάμετρο μόλις 2 χιλιοστών περίπου
 • Δεν αφήνει σημάδι
 • Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος
 • Μπορεί να διεξαχθεί και με τοπική αναισθησία
 • Συντελεί στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και στη σύσφιξη του δέρματος
 • Ομοιογενής αφαίρεση του λίπους, το οποίο σημαίνει ότι δεν αφήνει λακκάκια
 • Ελάχιστη απώλεια αίματος
 • Ελάχιστη πιθανότητα επιπλοκών
 • Απαιτείται λιγότερος χρόνος
 • Μικρότερη ποσότητα αναισθησίας
 • Μεγαλύτερη ακρίβεια χειρισμών

 

Πόσες λιποαναρροφήσεις χρειάζονται για να αποκτήσω το σώμα που επιθυμώ;

Η απάντηση εδώ είναι σχετική και εξαρτάται το μέγεθος του προβλήματος. Αν ο ασθενής έχει πολύ συσσωρευμένο λίπος σε κάποια περιοχή, θα χρειαστεί να γίνουν παραπάνω από μια λιποαναρροφήσεις. Άλλωστε, σε κάθε συνεδρία, μπορούν να απομακρυνθούν μέχρι 3-4 λίτρα λίπους. Αυτό γίνεται προκειμένου να δοθεί το κατάλληλο χρονικό διάστημα στο δέρμα να επανέλθει, ώστε να μην κρεμάσει. Για τον παραπάνω λόγο άλλωστε, είναι απαραίτητη και η χρήση ελαστικού κορσέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του Πλαστικού Χειρουργού.

 

Πότε θα δω το τελικό αποτέλεσμα;

Θα απολαύσετε την τελική εικόνα του σώματός σας, μετά την παρέλευση τουλάχιστον ενός μήνα, μέχρι να υποχωρήσει παντελώς το οίδημα. Επίσης, θα εκπλαγείτε ευχάριστα με την βελτίωση που θα παρατηρήσετε στην κυτταρίτιδά σας. Μάλιστα, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί συνδυαστικά να εφαρμοσθεί και κάποια πιο εξειδικευμένη για το σημείο θεραπεία, όπως μεσοθεραπεία.

 

Υπάρχει περίπτωση να ξαναπαχύνω στην συγκεκριμένη περιοχή;

Η λιποαναρρόφηση δεν είναι τρόπος αδυνατίσματος, αλλά τρόπος αντιμετώπισης του τοπικού πάχους. Είναι δεδομένο ότι αν πάρετε πολλά κιλά, θα ξαναγεμίσει και η συγκεκριμένη περιοχή με λίπος. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει η λιποαναρρόφηση να συνοδεύεται με σωστή διατροφή και άσκηση, προκειμένου να διατηρηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, συχνά υπάρχει η ανησυχία για το αν θα μεταφερθούν τα λιποκύτταρα σε άλλη περιοχή του σώματος και επομένως θα δημιουργηθεί μια καινούργια αποθήκη λίπους. Η απάντηση είναι ότι πρόκειται για μια παρανόηση χωρίς καμία βάση. Τα λιποκύτταρα δεν μπορούν να μεταναστεύσουν σε καμία άλλη περιοχή. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να αυξομειωθεί ο όγκος τους, σε περίπτωση που παχύνουμε ή αδυνατίσουμε.

Ένα άτομο που έκανε λιποαναρρόφηση και επαναπαύτηκε σε αυτό, καταναλώνοντας άκριτα, είναι δεδομένο ότι θα παχύνει. Για τον λόγο αυτόν, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η λιποαναρρόφηση, δεν είναι πανάκεια, αλλά μια επιπλέον βοήθεια στην επίτευξη του στόχου μας.

Αν θέλετε να απαλλαγείτε άμεσα από το επίμονο τοπικό λίπος, καλέστε τον εξειδικευμένο στην παλλόμενη λιποαναρρόφηση Πλαστικό Χειρουργό Αλέξανδρο Παπασταύρου.

Η Παλλόμενη Λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους, αντιθέτως αφαιρεί το τοπικό λίπος σε ασθενής με ιδανικό βάρος που διαθέτουν επίμονους θύλακες λίπους.

Κατά τη διάρκεια της παλλόμενης λιποαναρρόφησης ή αλλιώς δυναμικά υποβοηθούμενης λιποαναρρόφησης, χορηγείται στον ασθενή τοπική αναισθησία και μέθη και χρησιμοποιείται μια παλλόμενη κάνουλα. Η συγκεκριμένη κάνουλα εισχωρεί τους ιστούς και έχει την ιδιότητα να διαλύει το τοπικό πάχος.

 

Όχι, καθώς αυτό είναι αδύνατο να συμβεί. Ο όγκος τους θα αυξηθεί μόνο εάν παχύνουμε και αντιστοίχως θα μειωθεί μόνο εάν αδυνατίσουμε.

 • Πολύ μικρή οπή στο δέρμα, 2 χιλιοστών
 • Δεν αφήνει σημάδι ή τομή
 • Ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος
 • Ελάχιστη απώλεια αίματος
 • Ομοιογενής αφαίρεση λίπους
 • Μεγάλη ακρίβεια χειρισμών
 • Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της σύσφιξης δέρματος
 • Ελάχιστη πιθανότητα επιπλοκών

Όχι, καθώς η διαδικασία διαρκεί λίγο και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι του.

Ενώ ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του, το μόνο που πρέπει να αποφύγει είναι η οδήγηση μετά την λιποαναρρόφηση.

Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και σε ποια περιοχή θα επιλέξει να προβεί σε λιποαναρρόφηση.

Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά με το πέρας ενός μηνός, καθώς τότε θα έχει υποχωρήσει και το πρήξιμο που θα έχει δημιουργηθεί.

Για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα, ο ασθενής πρέπει να ακολουθεί σωστή διατροφή και άσκηση.