Ωτοπλαστική χωρίς νυστέρι (Incisionless otoplasty)

Τι είναι η μέθοδος «Ωτοπλαστική χωρίς νυστέρι»;

Πρόκειται για μια καινοτόμο επαναστατική μέθοδο ωτοπλαστικής, η οποία υπόσχεται να επαναφέρει την χαμένη σας αυτοπεποίθηση, χαρίζοντάς σας την εικόνα των αυτιών που πάντα ονειρευόσασταν. Η πληθώρα των πλεονεκτημάτων που προσφέρει, καθώς και οι ανύπαρκτες επιπλοκές της μεθόδου, την τοποθετούν στην κορυφή των προτιμήσεων των ασθενών.

Μέσω της μεθόδου Incisionless otoplasty, ο ασθενής μπορεί να έχει ενεργή συμμετοχή στην διαμόρφωση του σχήματος του αυτιού του, γεγονός που του δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Για την πραγματοποίηση της επέμβασης, διενεργείται τοπική αναισθησία στην περιοχή, αποφεύγοντας έτσι όλες τις συνέπειες που επιφέρει η ολική νάρκωση.

Επιπροσθέτως, αυτή η μέθοδος ωτοπλαστικής, είναι φιλική προς τους γειτονικούς ιστούς, καθώς είναι σχεδόν παντελώς αναίμακτη. Όσον αφορά στις επιπλοκές που ακολουθούν μια επέμβαση, πρέπει να επισημάνουμε ότι καθώς αυτή η μέθοδος ωτοπλαστικής είναι ελάχιστα επεμβατική, ελαχιστοποιούνται και οι ενδεχόμενες επιπλοκές. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που υπάρξουν τυχόν επιπλοκές, αυτές είναι απλές και άμεσα αντιμετωπίσιμες.

 

Η Ωτοπλαστική χωρίς νυστέρι διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα, ενώ ο ασθενής, μπορεί να πάει αμέσως μετά κατευθείαν στο σπίτι του. Όσον αφορά στην αποκατάσταση, αυτή είναι άμεση, καθώς ο ασθενής μπορεί να γυρίσει στην καθημερινές του δραστηριότητες από την αμέσως επόμενη ημέρα! Επιπλέον, λόγω της τόσο μικρής επεμβατικότητάς της στην περιοχή, ο πόνος είναι μικρής κλίμακας και υποχωρεί άμεσα.

Ένα από τα πλέον σημαντικά πλεονεκτήματα της μεθόδου, σχετίζεται και με την αμεσότητα αλλά και μονιμότητα του αποτελέσματος.  Ο ασθενής από την ίδια κιόλας ημέρα μπορεί να θαυμάσει το καινούργιο του σχήμα στα αυτιά, το οποίο θα παραμείνει έτσι για πάντα.

Για όλους τους παραπάνω λοιπόν λόγους, είναι εύκολο να αντιληφθούμε γιατί η μέθοδος Incisionless otoplasty, βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των ασθενών και γιατί ο βαθμός ικανοποίησής τους είναι πάντα τόσο υψηλός.

 

Συνοπτικά, η Ωτοπλαστική χωρίς νυστέρι, υπόσχεται:

  • Μόνιμο αποτέλεσμα, στις περιπτώσεις που είναι ανατομικά εφικτό
  • Προσιτό κόστος, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα
  • Οι τυχόν επιπλοκές είναι απλές και αντιμετωπίσιμες
  • Ο βαθμός ικανοποίησης των πελατών είναι πολύ υψηλός
  • Απλή, τοπική αναισθησία
  • Αναίμακτη μέθοδος
  • Άμεση αποκατάσταση και επιστροφή στην πραγματικότητα
  • Πολύ μικρή διάρκεια, περίπου 1 ώρα
  • Πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου
  • Εφαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες

 

 

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για την μέθοδο της Ωτοπλαστικής χωρίς νυστέρι;

Οποιοσδήποτε άνθρωπος που τον ενοχλεί η εικόνα των αυτιών του, θα μπορούσε να είναι ο υποψήφιος για την σύγχρονη αυτή μέθοδο ωτοπλαστικής. Επίσης, ο ιδανικός υποψήφιος της μεθόδου αυτής, θα μπορούσε να είναι όποιος νιώθει άβολα και μόνο στο άκουσμα της λέξης ‘χειρουργείο’.

Η τεχνική Incisionless otoplasty, μπορεί να εφαρμοσθεί σε ασθενείς όλων των ηλικιών, ακόμη και σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Μάλιστα, αν κάποιο παιδί διαθέτει μεγάλα αντιαισθητικά αυτιά, συνίσταται να τα διορθώνει πριν πάει στο σχολείο, καθώς μπορεί να λάβει προσβλητικά σχόλια από άλλα παιδιά.

Πως γίνεται η διαδικασία της Ωτοπλαστική χωρίς νυστέρι;

Η Ωτοπλαστική χωρίς νυστέρι δεν απαιτεί καμία απολύτως προετοιμασία από τον ασθενή.

Ο ασθενής σε συνεννόηση με τον Ιατρό, αποφασίζουν σχετικά με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της ωτοπλαστικής.

Αυτή η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος ωτοπλαστικής, γίνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στον χώρο του ιατρείου, με την βοήθεια μιας απλής τοπικής αναισθησίας. Ο Πλαστικός Χειρουργός, επεμβαίνει στην περιοχή του αυτιού, τοποθετώντας μη απορροφήσιμα υποδόρια ράμματα στο πίσω μέρος του αυτιού. Τα ράμματα αυτά, καθώς βρίσκονται πίσω από το αυτί, δεν είναι εμφανή και συντελούν στην μορφοποίηση του χόνδρου. Με τον τρόπο αυτό, τα αυτιά, τείνουν να πλησιάζουν προς το τριχωτό της κεφαλής.

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός Α. Παπασταύρου είναι απόλυτα εξειδικευμένος σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους ωτοπλαστικής. Το μεγάλο εύρος περιστατικών που έχει αναλάβει καθώς και η πολυετή εμπειρία του, τον έχουν καταρτίσει κατάλληλα στην αντιμετώπιση οποιαδήποτε περιστατικού ωτοπλαστικής.

Αν υποφέρετε εξαιτίας της αντιαισθητικής εμφάνισης των αυτιών σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε άμεσα με τον Πλαστικό Χειρουργό Α. Παπασταύρου, ο οποίος είναι σε θέση να σας εγγυηθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.