Νηματα Προσωπου

Δεν χρειάζεται χειρουργείο, είναι αναίμακτη και έχει άμεσα αποτελέσματα. Ο λόγος για την τεχνική των νημάτων προσώπου, η οποία ανυψώνει περιοχές που έχουν ακολουθήσει το νόμο της βαρύτητας εξαιτίας της χαλάρωσης ή της ηλικίας.

Τα νήματα δημιουργούν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει τους ιστούς του προσώπου, αποτελώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική εναλλακτική  του χειρουργικού lifting, κυρίως για ανθρώπους που δεν θέλουν να μπουν στο χειρουργείο και αντιμετωπίζουν από ήπια έως μεγαλύτερη χαλάρωση. Τα νήματα χρησιμοποιούνται χρόνια στη χειρουργική, κυρίως στα χειρουργικά ράμματα και έχουν την ιδιότητα να απορροφούνται από τον οργανισμό.

Με τη διαδικασία της τοποθέτησης των νημάτων δημιουργείται με φυσικό τρόπο κολλαγόνο και ελαστίνη, συστατικά απαραίτητα για τη νεανικότητα του προσώπου, ενώ συσφίγγεται και αναπλάθεται το δέρμα χωρίς χειρουργείο.

Η τεχνική των νημάτων δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη αποθεραπείας, όπως συμβαίνει με το παραδοσιακό, χειρουργικό lifting. Γύρω από κάθε νήμα επιτυγχάνεται σταδιακά η διέγερση παραγωγής νέου κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται βαθμιαία τόσο η ελαστικότητα του δέρματος όσο και ο όγκος, χαρίζοντας νεανικότερο πρόσωπο.

Τα νήματα τοποθετούνται στο πρόσωπο με τη χρήση πολύ λεπτών βελονών. Συνήθως εφαρμόζονται ρινοπαρειακά, στο οβάλ του προσώπου, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο, στο «πόδι της χήνας» και στον λαιμό. Η διαδικασία διαρκεί από 60 έως 90 λεπτά.

Η τοποθέτηση νημάτων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και προληπτική λύση, αφού καθυστερεί την ανάγκη για περισσότερο δραστικές και επεμβατικές κινήσεις. Μάλιστα, αν συνδυαστεί και με ενέσιμες θεραπείες, όπως το υαλουρονικό οξύ, καθυστερεί ακόμα περισσότερο τα σημάδια του χρόνου.

Η σύντομη διαδικασία, το σαφώς χαμηλότερο κόστος από το χειρουργικό lifting, αλλά και η απουσία ουλών καθιστούν την τεχνική των νημάτων ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως στις περιπτώσεις που το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό ή το λίπος είναι πολύ λίγο εκεί όπου θα τοποθετηθούν τα νήματα, αλλά και στις περιπτώσεις πολύ βαριάς χαλάρωσης, το χειρουργικό λίφτινγκ δίνει πιο αποτελεσματικές λύσεις.