Μεσοθεραπεια Προσωπου

Προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη στην επιδερμίδα και αποτελεί ένα από τα πλέον πολύτιμα εργαλεία στη «μάχη» με τη γήρανση. Η μεσοθεραπεία προσώπου μπορεί να ανανεώσει την επιδερμίδα και να λειάνει τα σημάδια του χρόνου. Πρόκειται για μία μη επεμβατική μέθοδο που δίνει λύση στις περιπτώσεις των αφυδατωμένων και χαλαρωμένων προσώπων, προσφέροντας φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά είναι μια θεραπεία ενέσεων, με τις οποίες γίνεται έγχυση φαρμακευτικών και άλλων ωφέλιμων ουσιών στοχευμένα, όπου υπάρχει πρόβλημα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’60, οπότε εφαρμόστηκε από τον Γάλλο θεραπευτή Michel Pistor.

Μεταξύ των ουσιών που περιέχονται στο διάλυμα της μεσοθεραπείας προσώπου είναι οι βιταμίνες C, E, A, D, οι βιταμίνες της ομάδας Β και το συνένζυμο Q10. Με τις ουσίες αυτές προστατεύονται οι ίνες του κολλαγόνου, ενυδατώνεται καλύτερα το δέρμα, ενισχύεται η μικροκυκλοφορία του, προάγεται η παραγωγή κολλαγόνου, ενώ ενισχύεται ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων της επιδερμίδας. Έτσι επιτυγχάνεται η σύσφιξη και λείανση του δέρματος, η ενυδάτωση, αλλά και η ανάπλασή του, μειώνονται οι λεπτές ρυτίδες, προλαμβάνονται νέες, βελτιώνονται οι μαύροι κύκλοι και οι ρυτίδες των ματιών και η επιδερμίδα αποκτά λάμψη, εκπέμποντας μια αίσθηση υγείας.

Με τη μεσοθεραπεία δημιουργούνται μικροί «δίαυλοι» στην επιδερμίδα, από όπου διεισδύουν με αποτελεσματικότητα οι δραστικές ουσίες, φτάνοντας στον τελικό τους στόχο. Πρόκειται για μια ασφαλή θεραπεία, χωρίς παρενέργειες, που ενθαρρύνει τη φυσική ανάπλαση του δέρματος και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.

Στην θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία, συνήθως μια τοπική αναισθητική κρέμα, ενώ με την εφαρμογή της μπορεί να υπάρξουν κάποιες μελανιές, οι οποίες όμως εξαφανίζονται σε διάστημα δύο ή τριών ημερών. Αν και μια με μεσοθεραπεία η ανανέωση του προσώπου είναι εμφανής, η επαναληψιμότητα -3 με 5, με ενδιάμεσα διαστήματα έως ένα μήνα- φέρνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα νεανική λάμψη.

Η μεσοθεραπεία όμως δεν αφορά μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αφού μπορεί να γίνει και σε άτομα μεταξύ 20 και 30 ετών για τη διατήρηση της νεότητας του δέρματος και την καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων. Όσο περνά ο χρόνος η τεχνική αυτή έχει άλλη χρησιμότητα: έτσι από τα 30 έως τα 40 τονώνει την ελαστικότητα του δέρματος και ομαλοποιεί τις λεπτές γραμμές και μετά τα 45 διορθώνει τα σημάδια της γήρανσης, μειώνοντας τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.