Λιποαναρροφηση προσωπου και λαιμου

Το πρόσωπο και ο λαιμός είναι δύο περιοχές του σώματος που αποκαλύπτουν την πραγματική μας ηλικία και όταν αρχίσουν να χαλαρώνουν μπορούν ακόμα και να μας προσθέσουν χρόνια.

Σε αυτή τη μάχη με τον χρόνο και τη βαρύτητα απάντηση έρχεται να δώσει η λιποαναρρόφηση προσώπου και λαιμού, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Λιποαναρρόφηση προσώπου

Η λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο, πέραν της αφαίρεσης περίσσειας λίπους, οδηγεί σε σύσφιξη του δέρματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ειδικά σε άτομα που αντιμετωπίζουν ένα μικρό βαθμό χαλάρωσης. Επίσης, αν γίνει σε συγκεκριμένα σημεία, όπως είναι για παράδειγμα οι παρειές, μπορεί να βελτιώσει ακόμα και το σχήμα του προσώπου.

Η λιποαναρρόφηση προσώπου γίνεται με πολύ λεπτές κάνουλες και κύριος στόχος της είναι η δημιουργία ρικνωτικού ινώδους ιστού κάτω από το δέρμα, ώστε να επιτευχθεί η σύσφιξη. Οι τομές είναι ελάχιστες και «κρύβονται» σε φυσικές πτυχές του προσώπου. Συχνά η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί και με μεταφορά του λίπους σε άλλα σημεία του προσώπου με σκοπό την ενίσχυσή τους, όπως είναι για παράδειγμα τα χείλη, τα ζυγωματικά και τα βλέφαρα.

Λιποαναρρόφηση λαιμού

Ο λαιμός είναι ένα από τα λίγα σημεία του σώματος που μπορούν να προδώσουν την ηλικία μας ή να μας κάνουν ακόμα και να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από ότι πραγματικά είμαστε. Το λίπος που συσσωρεύεται στον λαιμό αλλοιώνει το περίγραμμα του προσώπου και εξαφανίζει τις γωνίες στην κάτω γνάθο.

Η χαλάρωση του λαιμού ή η ύπαρξη διπλοσάγονου μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη λιποαναρρόφηση, που είναι σε θέση να χαρίσει στον ασθενή ένα νεανικό λαιμό χωρίς σημάδια, εξαφανίζοντας το ενοχλητικό προγούλι. Κατά την επέμβαση πραγματοποιούνται πολύ μικρές τομές, που «κρύβονται» ακριβώς κάτω από το πηγούνι ή πίσω από τους λοβούς των αυτιών. Για τη λιποαναρρόφηση λαιμού, που διαρκεί από μισή μέχρι μία ώρα, απαιτούνται χρήση τοπικής αναισθησίας και μέθη. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο, εφόσον το βάρος του ασθενούς διατηρηθεί και δεν υπάρξει νέα συσσώρευση λίπους.