Brazilian butt lift

Το Brazilian butt lift (αυξητική και ανόρθωση γλουτών με τη χρήση λίπους) είναι μια επέμβαση μεταφοράς λίπους, που αυξάνει το μέγεθος των γλουτών και διαμορφώνει το σχήμα τους χωρίς την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Η περίσσεια λίπους μεταφέρεται από τους γοφούς, την κοιλιά, το κάτω μέρος της μέσης ή τους μηρούς με λιποαναρρόφηση και ένα μέρος της εγχύεται στους γλουτούς. Με την επέμβαση αυτή ο ασθενής μπορεί να χάσει πόντους από τις προβληματικές περιοχές του σώματος και να δει τους γλουτούς του να αυξάνονται, με αποτελέσματα που διαρκούν πολλά χρόνια.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της επέμβασης είναι ότι αυξάνει το μέγεθος των γλουτών χωρίς εμφυτεύματα. Μάλιστα, το λίπος μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του γλουτού, κάτι που δεν γίνεται πάντα με τα εμφυτεύματα. Η επέμβαση δεν αφήνει ουλές, αλλά κάποια ελάχιστα σημάδια, τα οποία φεύγουν με τον καιρό. Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη, ενώ και ο χρόνος αποθεραπείας είναι μικρός. Μεταξύ των άλλων πλεονεκτημάτων της εν λόγω επέμβασης είναι πως με την αυξητική γλουτών με λίπος επιτυγχάνεται ταυτόχρονα η μείωση του ανεπιθύμητου λίπους σε άλλες περιοχές του σώματος.
 
Το Brazilian butt lift περιλαμβάνει τρία στάδια:

  • Αφαιρείται λίπος από τους γοφούς, την κοιλιά, τους μηρούς ή άλλα σημεία με λιποαναρρόφηση.
  • Το αφαιρεθέν λίπος καθαρίζεται –από προσμίξεις αίματος, υγρών και άλλων ιστών- και προετοιμάζεται για μεταφορά.
  • Το λίπος εγχύεται σε συγκεκριμένα σημεία στους γλουτούς για να αυξήσει το μέγεθός τους και να διορθώσει το σχήμα τους.

 
Αφού ολοκληρωθεί η επέμβαση τοποθετείται ειδική πιεστική επίδεση, την οποία κρατά ο ασθενής για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Μετά από δύο εβδομάδες ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Για τον πρώτο καιρό πάντως πρέπει να αποφεύγει την καθιστική θέση και τον ύπνο ανάσκελα.

Η επέμβαση δεν αφήνει ουλές, έχει μόνιμο αποτέλεσμα και ενισχύει σημαντικά την καμπύλη των γλουτών. Το λίπος που αντλείται με λιποαναρρόφηση δεν επιστρέφει στις περιοχές από όπου έχει εξαχθεί, ενώ αυτό που τοποθετείται στους γλουτούς παραμένει εκεί για χρόνια. Ωστόσο σημαντικές διακυμάνσεις στο βάρος μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα στης επέμβασης, γι’ αυτό και ο ασθενής θα πρέπει να διατηρεί σταθερά τα κιλά του. Τα αποτελέσματα του Brazilian butt lift φαίνονται οριστικά εντός έξι μηνών από την επέμβαση, αφού το οίδημα έχει υποχωρήσει εντελώς.

Η αυξητική γλουτών μπορεί να γίνει και με τοποθέτηση εμφυτευμάτων, κάτι που συνιστάται στις περιπτώσεις που το άτομο δεν διαθέτει αρκετό λίπος για τη λιποαναρρόφηση.
 

Ανόρθωση γλουτών

 
Η ανόρθωση των γλουτών έχει να κάνει με την αφαίρεση περιττού δέρματος και την ανακατανομή του υποδόριου λίπους σε νέα, υψηλότερη θέση. Το βασικότερο μειονέκτημά της είναι ότι υπάρχουν τομές που οδηγούν στη δημιουργία ουλών, οι οποίες μετριάζονται με τον καιρό, αλλά δεν εξαφανίζονται. Στις περισσότερες τεχνικές ανόρθωσης γλουτών οι τομές τοποθετούνται στο ανώτερο μέρος του γλουτού. Μετά την επέμβαση ανόρθωσης γλουτών, η επιστροφή στην καθημερινότητα μπορεί να γίνει και την επόμενη μέρα, ενώ η επιστροφή στην εργασία απαιτεί τουλάχιστον πέντε έως και 15 ημέρες, ανάλογα με τη φύση της.

Αν οι γλουτοί δεν έχουν τον επιθυμητό όγκο μπορεί παράλληλα με την ανόρθωση να γίνει και αυξητική με τους τρόπους που περιγράφηκαν παραπάνω. Συχνά και ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη χαλάρωση, η οποία δεν διορθώνεται μόνο με την αυξητική των γλουτών, αυτή συνοδεύεται και από ανόρθωση.