Αυτολογη μεσοθεραπεια

Αξιοποιεί τη δύναμη του ίδιου μας του οργανισμού, το ίδιο μας το αίμα, χαρίζοντας με τρόπο φυσικό και μη επεμβατικό μια φρέσκια και αναζωογονημένη επιδερμίδα. Ο λόγος για την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία Προσώπου, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς τα αποτελέσματά της είναι εντυπωσιακά.
 
Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία αξιοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που εκκρίνουν τα αιμοπετάλια, ήτοι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες. Είναι ιδανική δε για όσους δεν θέλουν ξένα συστατικά στο σώμα τους, από τον φόβο των αλλεργικών αντιδράσεων. Για την εφαρμογή της προϋπόθεση είναι η αιμοληψία από το άτομο, η οποία ακολουθείται από φυγοκέντρηση, ώστε να διαχωριστεί το αίμα στα βασικά του συστατικά και να  απομονωθεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, το οποίο ούτως ή άλλως περιέχει πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την ανανέωση των κυττάρων.
 
Τα αιμοπετάλια ενεργοποιούνται προκειμένου να απελευθερώσουν μια σειρά αυξητικών παραγόντων και εγχύονται με μια πολύ λεπτή βελόνα στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, αφού πρώτα έχει εφαρμοσθεί αναισθητική κρέμα. Έτσι ανώδυνα και γρήγορα το πρόσωπο αποκτά λάμψη και φρεσκάδα, ενώ επιτυγχάνεται σύσφιξη, ανάπλαση και βελτίωση σε σημάδια και ουλές. Με την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δύο πολύτιμων συστατικών για το νεανικό δέρμα, με αποτέλεσμα τη βαθιά ενυδάτωση, την ελαστική επιδερμίδα, την πρόληψη, αλλά και την καταπολέμηση των ρυτίδων.
 
Μάλιστα τα αποτελέσματά της διαρκούν περισσότερο από αυτά των παραδοσιακών μεσοθεραπειών, φτάνοντας έως τους έξι μήνες. Με το τέλος της θεραπείας εφαρμόζεται μια ειδική μάσκα, προκειμένου να καταπραϋνθεί το δέρμα και η επάνοδος στην καθημερινότητα να είναι άμεση. Μπορεί να υπάρξει ένας ήπιος ερεθισμός, όμως υποχωρεί σε λίγες ώρες. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία CO2 Fractional Laser.
 
Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία όμως δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στο πρόσωπο, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί επίσης στο στήθος, στην πλάτη και σε πολλές ακόμη περιοχές του σώματος.