Αυξητικη χειλιων με ενθεματα

Η αυξητική χειλιών είναι τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερα δημοφιλής επέμβαση, αφού όλο και περισσότερες γυναίκες επιθυμούν σαρκώδη χείλη. Πρόκειται όμως για μια διαδικασία που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από τον πλαστικό χειρουργό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και αρμονικό με το υπόλοιπο πρόσωπο, χωρίς παραμορφώσεις και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η πιο συνηθισμένη πρακτική για την αυξητική χειλιών είναι η έγχυση υαλουρονικού οξέος. Μάλιστα, έχει κατασκευαστεί υαλουρονικό ειδικά για τον σκοπό αυτό, ώστε να έχει διάρκεια και φυσικό αποτέλεσμα. Η έγχυση γίνεται σταδιακά και μετά τις πρώτες εφαρμογές, το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου έξι μήνες. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ασφαλές υλικό και συμβατό με τον οργανισμό. Δεν προκαλεί αλλεργίες και αντιδράσεις, κακοήθειες, φλεγμονές ούτε κολλαγονώσεις. Η συνεδρία για την έγχυση υαλουρονικού διαρκεί περίπου 40 λεπτά, ενώ συνήθως χρειάζονται δύο επαναληπτικές θεραπείες. Μετά τη συνεδρία υπάρχει ένα ελαφρύ οίδημα, το οποίο υποχωρεί το επόμενο 24ωρο.

Τα χείλη όμως μπορούν να αυξηθούν και με την εμφύτευση λίπους. Το λίπος συλλέγεται με ειδικές βελόνες, συνήθως από την περιοχή της κοιλιάς, φιλτράρεται, ώστε να γίνει ενέσιμο και στη συνέχεια εγχύεται στα χείλη. Με τη μεταφορά λίπους στην περιοχή των χειλιών επιτυγχάνεται μόνιμο αποτέλεσμα και μάλιστα σταδιακά.

Μια ακόμη μέθοδος αυξητικής χειλιών είναι η τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, που δεν πρέπει όμως να συγχέεται με την ενέσιμη, υγρή σιλικόνη, η οποία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Και το ένθεμα σιλικόνης έχει μόνιμο αποτέλεσμα και η διαδικασία τοποθέτησής του είναι εύκολη, όπως και η αφαίρεσή του.

Η πιο παλιά και κλασική χειρουργική μέθοδος για την αυξητική των χειλιών είναι η χειλιοπλαστική, με δεδομένη όμως της δυσκολία της επέμβασης και τον μη αναστρέψιμο χαρακτήρα των αποτελεσμάτων της, δεν επιλέγεται συχνά.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι διαθέσιμες τεχνικές μπορούν να συνδυαστούν για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση στόχος είναι τα χείλη να φαίνονται φυσιολογικά και να μην είναι παραμορφωμένα, γι’ αυτό και η διαδικασία πρέπει να γίνει σταδιακά και λελογισμένα.