Αντιμετωπιση της κυταρριτιδας

Κυτταρίτιδα ο εφιάλτης των γυναικών;

Είναι ο νούμερο «ένα» αισθητικός εφιάλτης των γυναικών και δυστυχώς δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ αδύνατων και υπέρβαρων ανθρώπων, καθώς πλήττει περί το 90% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως.

Σε ποιες περιοχές του σώματος εντοπίζεται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα εντοπίζεται κυρίως στους γλουτούς, τους μηρούς, το εσωτερικό των μπράτσων και την κοιλιά, ενώ οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων, από την κληρονομικότητα, τη γονιδιακή προδιάθεση, την κακή διατροφή και τον αργό μεταβολισμό, μέχρι το υπερβολικό βάρος, την απουσία σωματικής άσκησης, αλλά και τις ορμονικές διαταραχές.

Πώς  δημιουργείται η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ουσιαστικά η διόγκωση των λιποκυττάρων του επιφανειακού στρώματος του υποδόριου ιστού, που έχει ως συνέπεια το ασύμμετρο τράβηγμα του δέρματος, το οποίο αποκτά έτσι την εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού». Μάλιστα, δεν χρειάζεται υπερβολικό λίπος για την εμφάνισή της, αφού και μια μικρή ποσότητα μπορεί να τη δημιουργήσει.

Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κυτταρίτιδας;

Αν και η κυτταρίτιδα είναι επίμονη και συχνά οι γυναίκες θεωρούν πως δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, υπάρχουν πλέον μέσα για την εξάλειψή της. Η λύση του αντιαισθητικού προβλήματος της κυτταρίτιδας περνά στις μέρες μας από τη μεσοθεραπεία σώματος. Στόχος είναι να βελτιωθεί η μικροκυκλοφορία στον υποδόριο ιστό και να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση τα διογκωμένα λιποκύτταρα.

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Με τη μεσοθεραπεία ένα διάλυμα που περιέχει συνδυασμό ουσιών (μεταξύ άλλων καφεΐνη, αμινοφυλλίνη, διμεθυλαμινοαιθανόλη, βιταμίνες, γλυκολικό οξύ, L-καρνιτίνη, κολλαγενάση κτλ) με σκοπό την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στον υποδόριο ιστό, αλλά και την λιπόλυση, εγχύεται στο μεσόδερμα με ειδική βελόνα.

Έχει πόνο η μεσοθεραπεία; Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Η μεσοθεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη, τόσο λόγω του ειδικού σχεδιασμού των βελονών που χρησιμοποιούνται όσο και του διαλύματος που εγχύεται, το οποίο δεν προκαλεί έντονη ενόχληση. Κάθε μεσοθεραπεία διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ενώ απαιτούνται από τρεις έως έξι συνεδρίες για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα, με συχνότητα ανά τέσσερις εβδομάδες. Μετά την εφαρμογή της θεραπείας, ενδέχεται να εμφανιστεί οίδημα ή μια ερυθρότητα, που όμως εξαφανίζονται σε λίγες ημέρες ή ακόμα και σε κάποιες ώρες. Η πρώτη βελτίωση στο πρόβλημα γίνεται ορατή ήδη από τη δεύτερη συνεδρία.