Αναπλαση προσωπου με laser

Λείο, λαμπερό και σφιχτό δέρμα είναι το αποτέλεσμα της ανάπλασης προσώπου με laser, μιας τεχνικής που κάνει θαύματα άμεσα, χωρίς πόνο και ερεθισμούς, καθώς «ξυπνά» τον μηχανισμό αναζωογόνησης του δέρματος.

Η χαλάρωση, οι λεπτές ρυτίδες, η φωτογήρανση, οι δυσχρωμικές αλλοιώσεις είναι συνέπειες της παρόδου του χρόνου στο πρόσωπο, που μπορούν όμως να αντιμετωπιστούν.  Άλλωστε, η τεχνολογία των laser βελτιώνεται συνεχώς, ώστε να αντιμετωπίζει όλο και πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα του δέρματος, είτε αυτά προκύπτουν από την γήρανση είτε από τραύματα και ακμή.

Με τη χρήση του laser διεγείρονται οι ινοβλάστες –τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το κολλαγόνο και την ελαστίνη– με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή των δύο αυτών πολύτιμων ουσιών και να εξασφαλίζεται έτσι η στήριξη και η ελαστικότητα του δέρματος.

Ουσιαστικά μέσω της θέρμανσης του δέρματος, το οποίο υποδέχεται τη δέσμη φωτός του laser, ο οργανισμός εισέρχεται σε μια φάση επούλωσης και αυτοδιόρθωσης των βλαβών της επιδερμίδας, όποιες κι αν είναι αυτές, από ρυτίδες και κηλίδες μέχρι λεπτές γραμμές και χαλάρωση.

Με το laser επιτυγχάνεται ανάπλαση και ανανέωση του δέρματος, αναζωογονούνται το πρόσωπο, ο λαιμός και το ντεκολτέ, βελτιώνεται η όψη των ρυτίδων, θεραπεύονται οι ουλές ακμής, αλλά και τραύματος, αντιμετωπίζεται η φωτογήρανση, εξαλείφονται οι δυσχρωμίες, οι κηλίδες και οι πανάδες, ενώ περιορίζονται οι διεσταλμένοι πόροι.

Δύο είναι οι τύποι laser: τα επεμβατικά και τα μη επεμβατικά. Τα μεν πρώτα αναδεικνύουν τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, καταστρέφοντας την επιφανειακή, τα δε δεύτερα δεν επηρεάζουν την εξωτερική στοιβάδα, αλλά μεταβάλλουν τη δομή του ιστού κάτω από την επιδερμίδα. Έτσι τα μη επεμβατικά laser δεν χρειάζονται χρόνο αποθεραπείας και το άτομο μπορεί να επανέλθει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και κυμαίνεται από τρεις έως έξι. Τα αποτελέσματα πάντως είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία και το δέρμα γίνεται πιο λείο και σφριγηλό, αποκτώντας μια ομοιόμορφη όψη.