Αισθητικη γυναικολογια

Η αισθητική γυναικολογία είναι ένα πεδίο της πλαστικής ιατρικής που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς δίνει στη γυναίκα τη δυνατότητα να βελτιώσει την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα της γεννητικής της περιοχής. Με τις επεμβάσεις που προσφέρει η αισθητική γυναικολογία αναζωογονούνται τα γεννητικά όργανα, ενώ αυξάνεται και η απόλαυση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Η γήρανση αλλά και ο τοκετός –κάποιες φορές όμως και κληρονομικά χαρακτηριστικά- μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του κόλπου και του αιδοίου.

 

Το πιο κοινό πρόβλημα είναι αυτό της κολπικής χαλάρωσης, κατά την οποία οι μύες του κόλπου χαλαρώνουν ή τραυματίζονται, οδηγώντας σε μια σειρά συνεπειών, όπως είναι η ακράτεια ούρων και η μείωση της σεξουαλικής ευχαρίστησης ή ακόμα και ο πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η κολπική χαλάρωση και η σεξουαλική δυσλειτουργία μπορούν πλέον να αντιμετωπισθούν με τις επεμβάσεις που προσφέρει η αισθητική γυναικολογία.

 

Αιδοιοπλαστική: Οι αλλαγές στην περιοχή του αιδοίου, ειδικά μετά από εγκυμοσύνες και τοκετούς, κάνουν πολλές γυναίκες να μην αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Σε αυτή την ανασφάλεια έρχεται να δώσει απάντηση η αιδοιοπλαστική, μια επέμβαση που αποκαθιστά αισθητικά τους δύσμορφους ιστούς στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων και δη των εσωτερικών και εξωτερικών χειλέων του αιδοίου, το μέγεθος των οποίων μπορεί να δημιουργεί τόσο αισθητικό (αδυναμία ένδυσης με στενά ρούχα) όσο και λειτουργικό (πόνος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής) πρόβλημα.

Σύσφιξη & Ανάπλαση Κόλπου με laser:

LVRlaser vaginal rejuvenation: Η Laser Vaginal Rejuvenation (LVR) ή αλλιώς κολπική αναζωογόνηση με Laser συμβάλλει στην επαναφορά του μυϊκού τόνου και του ελέγχου του κόλπου. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η κολπική χαλάρωση, που μπορεί να φέρει ακράτεια ούρων, αδυναμία μυϊκού ελέγχου και λιγότερη σεξουαλική ευχαρίστηση, εξαιτίας της μειωμένης αίσθησης.

-G-SPOT amplification – Επίτευξη έντονων οργασμών: Οι γυναίκες έχουν σήμερα τη δυνατότητα να αυξήσουν τη σεξουαλική τους ικανοποίηση, βελτιώνοντας το σημείο G, το οποίο βρίσκεται στο πρόσθιο τοίχωμα του γυναικείου κόλπου. Στην G-SPOT amplification  εγχύεται ένα ειδικά επεξεργασμένο εμφύτευμα κολλαγόνου ή υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το μέγεθος του σημείου G και κατ’ επέκταση ο ερεθισμός της περιοχής και ο γυναικείος οργασμός, που βελτιώνεται σε διάρκεια και ένταση.

-Κολπική Πρόπτωση: Όταν ένα πυελικό όργανο (ουροδόχος κύστη, παχύ έντερο, η μήτρα ή και όλα μαζί)  δεν στηρίζεται πια από τους μύες του και «πέφτει» μέσα στον κόλπο, τότε έχουμε τη λεγόμενη κολπική πρόπτωση. Αυτό έχει ως συνέπεια δυσφορία και σεξουαλικά προβλήματα. Συνήθως η κολπική πρόπτωση οφείλεται στον τοκετό ή στην υστερεκτομή. Για να μην γίνει μεγαλύτερη η κολπική πρόπτωση και φτάσουν τα πυελικά όργανα να προβάλλουν ακόμα και από την είσοδο του κόλπου, απαιτείται επέμβαση.

-Κολπική Ξηρότητα: Η μείωση των οιστρογόνων κυρίως κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι η συνηθέστερη αιτία για την κολπική ξηρότητα. Άλλωστε τα οιστρογόνα είναι αυτά που οδηγούν στην παραγωγή βλέννας στον κόλπο, η οποία έχει ως αποστολή να τον λιπαίνει. Πέραν της περιόδου της εμμηνόπαυσης μείωση των οιστρογόνων μπορεί να υπάρξει κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Επίσης εκτός από τα οιστρογόνα υπεύθυνη για την κολπική ξηρότητα μπορεί να είναι η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων ή οι κολπικές λοιμώξεις.

-Ακράτεια ούρων: Η ακράτεια ούρων  είναι μία από τις συνέπειες της χαλάρωσης των ιστών του πυελικού εδάφους και ακολουθεί τις περισσότερες φορές μετά από μία ή περισσότερες γέννες. Η χειρουργική της αντιμετώπιση γίνεται μέσω της ανάρτησης του κόλπου, της τοποθέτησης κολλαγόνου γύρω από την ουρήθρα και της τοποθέτησης κολπικής ταινίας.

Έξω γεννητική περιοχή

-Πλαστική περινέου: Πρόκειται για επέμβαση που γίνεται με laser ή ραδιοκύματα και έχει ως στόχο τη σύσφιξη των μυών στην περιοχή του περινέου, μετά από χαλάρωση που έχει προκύψει από έναν δύσκολο τοκετό ή μετά από περινεοτομή όπου έγινε κακή συρραφή. Το περίνεο είναι η περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο αιδοίο και το ορθό.

-Πλαστική Ανάπλαση της έξω γεννητικής περιοχής: Με την επέμβαση αυτή αναπλάθονται οι ιστοί της έξω γεννητικής περιοχής της γυναίκας. Περιλαμβάνει αναδιαμόρφωση του σχήματος του εφηβαίου, των χειλέων, ενώ, όταν χρειάζεται, αφαιρείται και η περίσσεια δέρματος. Και αυτή η επέμβαση γίνεται με laser ή ραδιοκύματα.

-Ανάπλαση μεγάλων χειλέων: Στην εν λόγω επέμβαση αφαιρείται από τα μεγάλα χείλη η περίσσια λίπους και δέρματος, ενώ συσφίγγεται το εναπομείναν δέρμα. Τα χείλη κάποιες φορές είναι ασύμμετρα ή υπερμεγέθη εκ φύσεως και ενοχλούν τη γυναίκα.

-Βραχιονοπλαστική: Η απώλεια βάρους, η παχυσαρκία αλλά και η γήρανση μπορεί να οδηγήσουν στη χαλάρωση των βραχιόνων. Για την αποκατάστασή τους υπάρχει η  βραχιονοπλαστική.

-Mommy Makeover:  Αυξητική στήθους, ανόρθωση στήθους, κοιλιοπλαστική, λίφτινγκ προσώπου και ανόρθωση λαιμού είναι ο πιο συνήθης συνδυασμός επεμβάσεων για το mommy makeover. Πάντως οι περισσότερες μητέρες επιλέγουν μόνο την κοιλιοπλαστική και την ανόρθωση στήθους.