Μεταμοσχευση μαλλιων

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις στον κόσμο μεταξύ των ανδρών. Ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων μαλλιών αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, καθώς πρόκειται για μια επέμβαση που «επιστρέφει» στους άντρες την χαμένη τους αυτοπεποίθηση, αυτή που συνήθως προκαλεί η απώλεια μαλλιών.
 
Η πλέον σύγχρονη μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών είναι η FUE (Follicular Unit Extraction) –μεταμόσχευση μαλλιών με μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων– που είναι ελάχιστα επεμβατική και έχει εξαιρετικά και μόνιμα αποτελέσματα και τείνει να αντικαταστήσει όλες τις προηγούμενες τεχνικές, όπως είναι η FUT ή Strip. Η φυσικότητα του αποτελέσματος, αλλά και η απουσία ουλών στη δότρια περιοχή την καθιστούν άλλωστε το μέλλον στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.
 
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, που διαρκεί περί τα τέσσερις ώρες, μπορούν να μεταμοσχευθούν στον ασθενή έως και 2.000 τριχοθυλάκια, ήτοι περί τις 5.000 με 7.000 τρίχες. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της FUE σε σχέση με άλλες μεθόδους είναι πολλά: Γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία και είναι ελάχιστα επεμβατική, έχει ελάχιστη έως μηδενική αιμορραγία, δεν δημιουργούνται ουλές στην περιοχή από όπου λαμβάνονται τα μοσχεύματα, δεν γίνεται συρραφή τραύματος στη δότρια περιοχή, έτσι οι λοιμώξεις αποφεύγονται, η πιθανότητα επιπλοκών είναι σχεδόν μηδενική, ο πόνος μετά τη συνεδρία είναι από καθόλου έως ελάχιστος, είναι ιδανική τόσο για μικρές όσο και για μεγάλες εμφυτεύσεις, ενώ επιτρέπει τη λήψη τριχών από διάφορες περιοχές του σώματος, χωρίς να αφήνει πίσω σημάδια.
 

Η μέθοδος FUE

 
Η διαδικασία της FUE έχει ως εξής: Αρχικά εντοπίζεται η δότρια περιοχή και εφαρμόζεται η τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια αφαιρούνται τα τριχοθυλάκια και τα μοσχεύματα φυλάσσονται σε υγρό και κρύο περιβάλλον για μερικές ώρες, ώστε να σχεδιαστεί η περιοχή όπου θα εμφυτευθούν τα τριχοθυλάκια. Ακολούθως με ειδική συσκευή εμφυτεύονται οι τρίχες με δύο τρόπους: είτε με τη δημιουργία μικρών οπών, όπου θα εισαχθούν τα μοσχεύματα, είτε με την εισαγωγή των μοσχευμάτων με τη χρήση ειδικών συσκευών εμφύτευσης (implanter device), μέθοδος που δεν προκαλεί τραύμα και ούλες.
 
Για την επούλωση των μοσχευμάτων χρειάζονται τέσσερις με πέντε ημέρες, ενώ σε μερικούς μήνες επιτυγχάνεται ένας νέος κύκλος ανάπτυξης μαλλιών, χαρίζοντας στον άντρα νέα μαλλιά και μαζί έναν άλλον τρόπο για να δει τον εαυτό του.