Αυξητικη πεους

Η αυξητική πέους είναι μια επέμβαση που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς «ταμπού» του παρελθόντος ξεπερνιούνται και ο ανδρικός πληθυσμός βρίσκει στον πλαστικό χειρουργό τις λύσεις που επιθυμεί. Συχνά η επέμβαση για την αυξητική πέους, ήτοι για την επιμήκυνσή του, συνδυάζεται και με την αύξηση της περιμέτρου του, δηλαδή του πάχους του.
 
Κατά την επέμβαση της επιμήκυνσης ο στόχος είναι να αποκαλυφθεί το τμήμα του πέους που βρίσκεται καλυμμένο από την πύελο. Για να γίνει αυτό γίνεται διατομή των συνδέσμων που κρατούν το πέος εξαρτημένο στο ηβικό οστό και στη συνέχεια κινητοποιείται το δέρμα στην περιοχή του εφηβαίου. Η τομή που θα χρειαστεί γίνεται στο τριχωτό της ηβικής περιοχής και σε καμία περίπτωση πάνω στο πέος, ενώ το δέρμα που καλύπτει το πέος και το όσχεο είναι υπεραρκετό και για το νέο μεγεθυμένο τμήμα.
 
Σε ηρεμία η συνήθης αύξηση του πέους είναι δύο με δυόμισι εκατοστά, χωρίς να αποκλείονται και οι περιπτώσεις μεγαλύτερων επιμηκύνσεων. Να σημειωθεί ότι από την επέμβαση δεν επηρεάζεται η λειτουργικότητα του πέους ως προς την ούρηση και τη στυτική ικανότητα.
 
Για να αυξηθεί το πάχος του πέους χρησιμοποιείται λίπος από τον ίδιο τον ασθενή. Αν και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορα υλικά, πλέον η καλύτερη μέθοδος είναι η εμφύτευση αυτόλογου λίπους, που έχει εμπλουτιστεί με αυξητικούς παράγοντες. Για τη διενέργεια της επέμβασης διενεργείται λιποαναρρόφηση από την κοιλιακή χώρα ή την εσωτερική περιοχή των μηρών, το λίπος που συγκεντρώνεται περνά από διαδικασία επεξεργασίας και στη συνέχεια εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα του πέους, μέσα από δύο μικρές τομές στη βάση του. Με την επέμβαση αυτή μπορεί να επιτευχθεί αύξηση της περιφέρειας του οργάνου κατά 30%.
 
Η αυξητική πέους διαρκεί από μία έως δύο ώρες (αν γίνει και πάχυνση πέους), γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία και  ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο την επόμενη μέρα. Η επαναφορά στην εργασία απαιτεί τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ συνιστάται αποχή από τις σεξουαλικές επαφές για 40 ημέρες.