HArmonyCa™

Το HArmonyCA™ αποτελεί μια υβριδική ενέσιμη θεραπεία διπλής δράσης. Περιέχει δύο ενεργά συστατικά:

  • υαλουρονικό οξύ (HA): πρόκειται για ένα γνωστό συστατικό που περιέχεται στην πλειοψηφία των ενέσιμων εμφυτευμάτων (fillers) προσώπου
  • υδροξυαπατίτης ασβεστίου (CaHA): αποτελεί ένα συστατικό το οποίο είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου

 

Πρόκειται για μια θεραπεία η οποία μπορεί να συμβάλει στη σημαντική βελτίωση της αρχιτεκτονικής δομής του δέρματος. Μέσω του HA και του CaHA, προσφέρει άμεση ανόρθωση και παρατεταμένο lifting effect με νέα παραγωγή κολλαγόνου.


Τι νέες δυνατότητες προσφέρει το HArmonyCA™;

 

Η Allergan Aesthetics, μια εταιρεία της AbbVie, κορυφαίος ηγέτης στον τομέα της αισθητικής ιατρικής, στοχεύει να διευρύνει το πεδίο των βιοδιεγερτικών με την εισαγωγή ενός πρωτοποριακού ενέσιμου προϊόντος διπλής δράσης που ονομάζεται HArmonyCA™. Αυτή η καινοτόμος θεραπεία συνδυάζει δύο δραστικά συστατικά, υαλουρονικό οξύ (HA) και υδροξυαπατίτη ασβεστίου (CaHA), μέσα σε μία μόνο σύριγγα. Με τη χρήση του HA, προσφέρει ένα άμεσο αποτέλεσμα ανόρθωσης. Παράλληλα, η παρουσία του CaHA διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα μια μακροχρόνια ανόρθωση. Αυτή η θεραπεία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τα άτομα που εμφανίζουν σημάδια γήρανσης.

 

Η Allergan Aesthetics διεξήγαγε μια έρευνα ικανοποίησης με τη συμμετοχή 162 συμμετεχόντων που υποβλήθηκαν σε θεραπεία HArmonyCA™ στο πλαίσιο μιας μετακλινικής παρακολούθησης. Μέσω της έρευνας, έγινε αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Η πλειονότητα των υποκειμένων ανέφερε υψηλό επίπεδο ικανοποίησης (διάμεση βαθμολογία 4,1 στα 5). Επιπλέον, εξέφρασε την προθυμία να υποβληθεί σε παρόμοιες θεραπείες έως και 19 μήνες μετά την αρχική θεραπεία HArmonyCA™.


HArmonyCA™: Σχεδιασμός

 

Το HArmonyCA™ έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των μαλακών ιστών του προσώπου μέσω βαθιάς και υποδόριας έγχυσης στο δέρμα. Πρόκειται για μια υβριδική ενέσιμη θεραπεία διπλής δράσης που περιλαμβάνει:

  • διασταυρωμένη γέλη υαλουρονικού οξέος, η οποία παρέχει άμεσο αποτέλεσμα ανόρθωσης και επιτρέπει στους ειδικευμένους επαγγελματίες να διαμορφώνουν το εμφύτευμα μετά τη χορήγηση
  • μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη ασβεστίου, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό, οδηγώντας στο σχηματισμό ινών κολλαγόνου

 

Τα μόρια υαλουρονικού οξέος στοχεύουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, βοηθώντας στην επιδιόρθωσή του. Παράλληλα, τα μικροσφαιρίδια υδροξυαπατίτη ασβεστίου διευκολύνουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό, προωθώντας την ανάπτυξη νέων ινών κολλαγόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχηματισμός νέων ινών κολλαγόνου μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μία εβδομάδα μετά τη θεραπεία.


Τι ανάγκες έχει ένα πρόσωπο που παρουσιάζει σημάδια γήρανσης;

 

Όσον αφορά τη διαδικασία της γήρανσης, δύο κοινά σημάδια περιλαμβάνουν την απώλεια όγκου στο πρόσωπο και τις αλλαγές στην ποιότητα των μαλακών ιστών. Σε μια παγκόσμια έρευνα που διερεύνησε τη στάση απέναντι στη γήρανση και την αισθητική, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες (96%) εξέφρασαν ανησυχία για μια συγκεκριμένη περιοχή στο πρόσωπό τους. Επιπλέον, περίπου το 40% των συμμετεχόντων εξέφρασε ανησυχία για την ποιότητα του δέρματός του ή την απώλεια σφριγηλότητας. Μάλιστα, το 42% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το να έχουν πιο γεμάτο και σφριγηλό δέρμα επηρέασε θετικά την αυτοεικόνα τους. Τα ευρήματα της έρευνας υπογράμμισαν επίσης ότι:

  • σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων αναγνώρισε τη σημασία του κολλαγόνου για τη σφριγηλότητα και τη σύσφιξη του δέρματος
  • το 19% είχε δοκιμάσει στο παρελθόν θεραπείες κολλαγόνου
  • το 67% θα εξέταζαν μια μη επεμβατική αισθητική θεραπεία που διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό.

 

Η εισαγωγή του HArmonyCA™ με λιδοκαΐνη αποτελεί παράδειγμα της ακλόνητης δέσμευσης της Allergan Aesthetics να παρέχει τις τελευταίες καινοτομίες και να επιτυγχάνει βέλτιστα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Το ντεμπούτο αυτής της υβριδικής ενέσιμης θεραπείας σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό ορόσημο, καθώς συνδυάζει την άμεση ανόρθωση που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ με τη διαρκή διέγερση του κολλαγόνου που σχετίζεται με τον υδροξυαπατίτη ασβεστίου, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις πολυδιάστατες ανάγκες του δέρματος που προκύπτουν με τη γήρανση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HArmonyCA™, επικοινωνήστε με τον Πιστοποιημένο στην χρήση ενέσιμων υαλουρονικών της εταιρίας Allergan Πλαστικό Χειρουργό Αλέξανδρο Παπασταύρου.