Λιποαναρρόφηση – Body Contouring

Η λιποαναρρόφηση, αναπόσπαστο κομμάτι των επεμβάσεων «body contouring», προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση σε άτομα που βρίσκονται αντιμέτωπα με τοπικό λίπος και τις επακόλουθες αισθητικές ανησυχίες. Αυτή η επαγγελματική και ολοκληρωμένη προσέγγιση αποσκοπεί στην παροχή ενός κομψού και καλοσχηματισμένου σώματος.

 

Τι είναι το body contouring;

 

Το body contouring περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικασίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της εμφάνισης διαφόρων περιοχών του σώματος που επηρεάζονται από χαλάρωση του δέρματος και περίσσεια ιστών. Μετά την απώλεια βάρους, τα άτομα αντιμετωπίζουν συχνά προκλήσεις που σχετίζονται με περιοχές όπως:

 • Κοιλιά
 • Μέση
 • Μηρούς
 • Γλουτούς
 • Χέρια
 • Στήθος
 • Γόνατα
 • Πρόσωπο

 

Εκτός από τις αισθητικές επιπτώσεις, οι καταστάσεις αυτές μπορεί να παρεμποδίζουν καθημερινές δραστηριότητες όπως:

 • Ούρηση
 • Περπάτημα
 • Σεξουαλική επαφή
 • Άσκηση

 

Ο Πλαστικός Χειρουργός διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην παροχή των απαραίτητων παρεμβάσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Οι επεμβάσεις body contouring δεν αποφέρουν μόνο βελτιωμένα αισθητικά αποτελέσματα, αλλά προσφέρουν επίσης σημαντικά ψυχολογικά οφέλη, παρέχοντας μια πολυπόθητη ώθηση στα άτομα που έχουν υποβληθεί στην επίπονη διαδικασία της απώλειας βάρους.

 

Πώς συμβάλλει η λιποαναρρόφηση στη διαμόρφωση του ιδανικού σώματος;

 

Μεταξύ των διαφόρων τεχνικών body contouring , η λιποαναρρόφηση διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην επιδίωξη ενός καλλίγραμμου σώματος. Στοχεύοντας σε τοπικές εναποθέσεις λίπους που αντιστέκονται στις παραδοσιακές μεθόδους διατροφής και άσκησης, η λιποαναρρόφηση επιτρέπει την αφαίρεση του περιττού λίπους, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του περιγράμματος του σώματος. Η παλλόμενη λιποαναρρόφηση, γνωστή και ως δυναμικά υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση (PAL: Power assisted liposuction), αναδεικνύεται σε καινοτόμο τεχνική, φέρνοντας επανάσταση στη διαδικασία της λιποαναρρόφησης.

 

Πλεονεκτήματα της παλλόμενης λιποαναρρόφησης

 

Η παλλόμενη λιποαναρρόφηση αποτελεί την προτιμότερη μέθοδο αντιμετώπισης του τοπικού πάχους λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων της. Η τεχνική αυτή περιλαμβάνει τη χρήση ενός εξειδικευμένου μηχανήματος εξοπλισμένου με μια λεπτή παλλόμενη κάνουλα, η οποία διαλύει και αναρροφά αποτελεσματικά τα λιποκύτταρα. Με τις παλινδρομικές και κυκλικές κινήσεις της, η παλλόμενη κάνουλα επιτρέπει την ακριβή στόχευση, ακόμη και σε δύσκολες περιοχές. Ειδικότερα, η διαδικασία απαιτεί ελάχιστες τομές μόλις 2 χιλιοστών, χωρίς να αφήνει ορατά σημάδια στο δέρμα. Οι τομές αυτές τοποθετούνται στρατηγικά σε φυσικές πτυχές του σώματος, εξασφαλίζοντας δυσδιάκριτη εμφάνιση. Επιπλέον, μέσω της παλλόμενης λιποαναρρόφησης ελαχιστοποιείται η απώλεια αίματος, μειώνεται η βλάβη των ιστών και υποχωρεί άμεσα το πρήξιμο. Η σχετική μετεγχειρητική ενόχληση είναι συνήθως ελάχιστη και εύκολα διαχειρίσιμη με κοινά παυσίπονα.

 

Τι διαδικασία ακολουθείται κατά την παλλόμενη λιποαναρρόφηση;

 

Η επέμβαση παλλόμενης λιποαναρρόφησης είναι σχετικά σύντομη και συνήθως πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Αυτό επιτρέπει την άμεση έξοδό από το νοσοκομείο, αν και η οδήγηση την ίδια ημέρα απαγορεύεται αυστηρά. Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς ενδέχεται να εμφανίσουν προσωρινές εκχυμώσεις και οίδημα, τα οποία συνήθως υποχωρούν εντός τριών έως τεσσάρων εβδομάδων. Τηρώντας τις κατάλληλες οδηγίες μετεγχειρητικής φροντίδας και φορώντας έναν ελαστικό κορσέ, ο ασθενής διευκολύνει τη διαδικασία ανάρρωσης και αποτρέπει τη χαλάρωση του δέρματος.

 

Επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων

 

Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών λιποαναρρόφησης εξαρτάται από την έκταση της τοπικής συσσώρευσης λίπους. Μπορεί να χρειαστούν πολλαπλές συνεδρίες για να διασφαλιστούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. Σε κάθε συνεδρία, μπορούν να αφαιρεθούν με ασφάλεια έως και 3-4 λίτρα λίπους, επιτρέποντας επαρκή χρόνο στο δέρμα να ανακάμψει και να ελαχιστοποιήσει τη χαλάρωση. Μετά από περίπου ένα μήνα, η τελική εμφάνιση του σώματος γίνεται εμφανής καθώς υποχωρεί το πρήξιμο. Οι ασθενείς μπορεί επίσης να παρατηρήσουν βελτίωση της κυτταρίτιδας. Για βελτιωμένα αποτελέσματα, μπορεί να συνιστώνται συμπληρωματικές θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία για συγκεκριμένες περιοχές.

 

Συντήρηση αποτελέσματος

 

Η λιποαναρρόφηση δεν πρέπει να θεωρείται ως αυτόνομη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον ως στοχευμένη θεραπεία για τις τοπικές εναποθέσεις λίπους. Η διατήρηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων απαιτεί ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για άμεση απαλλαγή από το τοπικό πάχος, επικοινωνήστε σήμερα με τον εξειδικευμένο στην παλλόμενη λιποαναρρόφηση Πλαστικό Χειρουργό Αλέξανδρο Παπασταύρου.