Πως να απαλλαχτείτε από το προγούλι σας

Η συμμετρία των χαρακτηριστικών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αρμονία ενός προσώπου. Και παρόλο που το πηγούνι δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό για έναν άνθρωπο, διαδραματίζει όμως σημαντικό ρόλο στην επίτευξη και διατήρηση της ισορροπίας σε ένα πρόσωπο. Η πάροδος του χρόνου, μερικά παραπανίσια κιλά, το άγχος και άλλοι παράγοντες συντελούν στη δημιουργία χαλαρωμένου, περίσσιου δέρματος κάτω από το σαγόνι, το επονομαζόμενο «προγούλι».

 

Από τι προκαλείται το διπλοσάγονο;

 

Το διπλοσάγονο είναι μια συνήθης κατάσταση που προκύπτει από τη συσσώρευση λίπους κάτω από το πηγούνι. Το διπλοσάγονο συνδέεται συχνά με την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά αυτό δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα καθώς δεν θα παρουσιάσουν μόνο άτομα με παραπανίσια κιλά προγούλι.

Άλλες κοινές αιτίες εμφάνισης διπλοσάγονου περιλαμβάνουν:

  • Ηλικία
  • Κληρονομικότητα
  • Αποδυναμωμένοι μύες λόγω κακής στάσης
  • Ανατομία προσώπου

Υπάρχουν τρόποι να απαλλαχτώ από το προγούλι;

 

Αν το αίτιο εμφάνισης του προγουλιού είναι η γενετική προδιάθεση, μπορούν να δοκιμαστούν ορισμένες ασκήσεις για τη σύσφιξη της περιοχής. Ωστόσο, ως πλέον αποτελεσματικές μέθοδοι για την καταπολέμηση του διπλοσάγονου θεωρούνται οι επεμβατικές διαδικασίες, ανάλογα με την περίπτωση και την έκταση του προβλήματος.
Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση για το προγούλι, αλλά μια πληθώρα προσεγγίσεων που μπορεί να συντελέσει στην αποτελεσματική αφαίρεση του περιττού λίπους και τη σύσφιξη του δέρματος στην περιοχή του λαιμού, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός πιο σφριγηλού, πιο καθορισμένου πηγουνιού και λαιμού.

Λιποαναρρόφηση λαιμού

Η χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού και το προγούλι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μέσω της λιποαναρρόφησης λαιμού. Μέσω της λιποαναρρόφησης, το προγούλι και τα ενοχλητικά σημάδια γήρανσης εξαφανίζονται. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι περίπου μισή με μια ώρα. Ο ασθενής, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, υποβάλλεται σε τοπική αναισθησία και μέθη. Με την προϋπόθεση ότι το βάρος του ασθενούς θα παραμείνει σταθερό, θεωρείται από τις μόνιμες επεμβάσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του διπλοσάγονου.

 

Lifting λαιμού

 

Μέσω του lifting λαιμού, ανακτάται το χαλαρωμένο δέρμα, γίνεται σύσφιξη των χαλαρωμένων μυών και απομάκρυνση του περιττού λίπους από το σαγόνι. Η συγκεκριμένη επέμβαση χρήζει γενικής αναισθησίας και διαρκεί κατά προσέγγιση δυο ώρες. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι δυνατή μια βδομάδα μετά την επέμβαση, πάντα τηρώντας τις οδηγίες του γιατρού.

 

Νήματα προσώπου

 

Τα νήματα προσώπου χρησιμοποιούνται για σχετικά ήπια περιστατικά διπλοσάγονου. Προτείνονται κυρίως σε άτομα τα οποία δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργείο αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα χαλάρωσης. Τα νήματα δημιουργούν ένα πλέγμα του οποίου η ιδιότητα είναι η ανόρθωση των ιστών του προσώπου. Η τοποθέτηση των νημάτων συμβάλλουν στην φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Μέσω των νημάτων, εξαφανίζεται το προγούλι ενώ το πρόσωπο ανακτά τη νεανικότητα του.

 

Χειρουργείο για το προγούλι- Αποκατάσταση

 

Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρξει κάποιο πρήξιμο και δυσφορία, αναλόγως τον τύπο της επέμβασης, του δέρματος άλλα και της έκτασης του ζητήματος. Είναι επίσης πιθανό να εμφανιστεί οίδημα και μελάνιασμα στην περιοχή του λαιμού και του πηγουνιού.

Σε τύπους επεμβάσεων που χρειάζεται τομή, ίσως χρειαστεί η εφαρμογή κάποιας αντιβιοτικής κρέμας στις τομές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αποφυγή του ηλίου και της ρίψης νερού στο πρόσωπο τις πρώτες μέρες τουλάχιστον συνίσταται.

Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από τη χειρουργική προσέγγιση που χρησιμοποιήθηκε.

Ο Πλαστικός Χειρούργος Δρ. Αλέξανδρος Παπασταύρου με εξειδίκευση στην λιποαναρρόφηση και τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας απαλλάξει από το προγούλι. Επικοινωνήστε μαζί του για περαιτέρω πληροφορίες.