Λιποαναρρόφηση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια χειρουργική επέμβαση η οποία έχει ως στόχο την στοχευμένη αφαίρεση του λίπους. Μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του σώματος όπως η κοιλιά, οι γοφοί, οι μηροί, οι γλουτοί, τα χέρια και ο λαιμός. Αποτελεί την πλέον κατάλληλη λύση για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους καθώς πρόκειται για μια ακίνδυνη και άκρως αποτελεσματική διαδικασία.

Η λιποαναρρόφηση δεν συνιστά μέθοδο απώλειας βάρους και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της δίαιτας και της άσκησης. Είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα που βρίσκονται κοντά στο ιδανικό σωματικό τους βάρος, αλλά έχουν επίμονους θύλακες λίπους που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα και την άσκηση. Σε περίπτωση που κάποιο άτομο σκέφτεται το ενδεχόμενο της λιποαναρρόφησης, είναι σημαντικό να συμβουλευτεί έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό προκειμένου να συζητηθούν οι αναμενόμενοι στόχοι και προσδοκίες από τη διαδικασία.

 

Λιποαναρρόφηση – Οφέλη

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια διαδικασία με πολλαπλά οφέλη. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται:

 • Βελτιωμένη σωματική εμφάνιση: μέσω της λιποαναρρόφησης μπορούν να αφαιρεθούν επίμονες εναποθέσεις λίπους που αντιστέκονται στη δίαιτα και την άσκηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο καλλίγραμμο και σμιλευμένο σώμα.
 • Αυξημένη αυτοπεποίθηση: Έπειτα από τη διαδικασία, μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση καθώς αντιμετωπίζονται τυχόν ανασφάλειες του ατόμου.
 • Ταχεία ανάρρωση: Ο χρόνος ανάρρωσης είναι επίσης σχετικά σύντομος, με τους περισσότερους ανθρώπους να είναι σε θέση να επιστρέψουν στις κανονικές τους δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες.
 • Ελαχιστοποίηση των ουλών: Αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα μόνο μικρές, δυσδιάκριτες ουλές.
 • Προσαρμόσιμη: Η λιποαναρρόφηση μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε ανάγκες και στόχους. Επιπλέον, η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιοχές όπως το στομάχι, οι γοφοί, οι μηροί, τα χέρια ή το πηγούνι.
 • Μακροχρόνια αποτελέσματα: Εφόσον ο ασθενής διατηρεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής με τακτική άσκηση και ισορροπημένη διατροφή, η λιποαναρρόφηση παρέχει μακροχρόνια αποτελέσματα.
 • Μη επεμβατική μέθοδος: Πρόκειται για μια μη επεμβατική διαδικασία που δεν απαιτεί εκτεταμένες τομές. Αυτό καθιστά τη διαδικασία ασφαλέστερη και μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών.
 • Βελτίωση της υγείας: Καθώς αφαιρούνται οι επίμονες εναποθέσεις λίπους μπορεί επίσης να βελτιωθεί η γενική υγεία και να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Ποια μέθοδο λιποαναρρόφησης να επιλέξω;

Στο Plastic Clinic εφαρμόζουμε τη μέθοδο της Παλλόμενης Λιποαναρρόφησης. Μέσω αυτής της μεθόδου, το επίμονο τοπικό πάχος υγροποιείται με τη βοήθεια υπερήχων, καθιστώντας έτσι την απομάκρυνσή του ακόμη πιο εύκολη.

Για τη διενέργεια της διαδικασίας χρησιμοποιείται μια λεπτή παλλόμενη κάνουλα η οποία διεισδύει στους ιστούς και διαλύει το λίπος. Μάλιστα, η κάνουλα έχει τόσο μικρή διάμετρο που αποφεύγεται ο τραυματισμός γειτονικών ιστών και η δημιουργία ουλών. Οι επιλογές για τη μέθοδο αναισθησίας καθορίζονται βάσει των εμπλεκόμενων περιοχών και του εκάστοτε περιστατικού. Η τοπική ή γενική αναισθησία ή η μέθη αποτελούν τις διαθέσιμες μεθόδους για τη διενέργεια της επέμβασης.

 

Λιποαναρρόφηση – Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι κατά κανόνα μακροχρόνια. Η ακριβής διάρκεια εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι το πόσο καλά διατηρείται το σωματικό βάρος του ατόμου μετά την επέμβαση.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής των αποτελεσμάτων της λιποαναρρόφησης περιλαμβάνουν την ηλικία, την ελαστικότητα του δέρματος, τη γενετική και τη συνολική υγεία.

Κατά μέσο όρο, εάν τηρηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, τα αποτελέσματα μπορούν να διατηρηθούν για πάντα.

 

Ο Πλαστικός Χειρούργος Δρ. Αλέξανδρος Παπασταύρου διαθέτει εξειδίκευση στην λιποαναρρόφηση και τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λιποαναρρόφηση, επικοινωνήστε μαζί του.

Η λιποαναρρόφηση δεν συνιστάται για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος, χωρίς δίαιτα και άσκηση. Αντιθέτως, η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση συνιστάται σε άτομα που ενώ έχουν το ιδανικό βάρος για το σωματότυπό τους, διαθέτουν επίμονους θύλακες λίπους που δεν υποχωρούν με δίαιτα και άσκηση.

 • Βελτιωμένη σωματική εμφάνιση
 • Ανάκτηση αυτοπεποίθησης
 • Ταχεία ανάρρωση
 • Μικρές και δυσδιάκριτες ουλές
 • Προσαρμόσιμη μέθοδος
 • Μακροχρόνια αποτελέσματα
 • Μη επεμβατική μέθοδος
 • Βελτίωση της γενικής υγείας του ασθενούς

 

Η μέθοδος που ακολουθείται είναι η Παλλόμενη Λιποαναρρόφηση.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο ασθενής βρίσκεται υπό γενική ή τοπική αναισθησία ή μέθη. Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί μια παλλόμενη κάνουλα, η οποία αφού εισέλθει στους ιστούς,  διαλύει το ανεπιθύμητο λίπος.

 

Όχι, διότι μέσω της παλλόμενης λιποαναρρόφησης αποφεύγεται οποιοσδήποτε τραυματισμός των ιστών αλλά και η δημιουργία ουλών.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι μόνιμο και διατηρείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

 • Ηλικία
 • Ελαστικότητα του δέρματος
 • Γενετική υγεία