Κυριότερες επεμβάσεις Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής

Η Αισθητική Πλαστική Χειρουργική περιλαμβάνει όλες τις επεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της εμφάνισης ή στη διόρθωση ορισμένων χαρακτηριστικών του προσώπου και του σώματος. Χάρη σε αυτή, πολλοί άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν διάφορα σημεία του σώματός τους, τα οποία δεν τους ικανοποιούν.

 

Ποιες είναι όμως οι κυριότερες επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής που επιλέγουν οι ασθενείς;

 

Βλεφαροπλαστική: είναι μια χειρουργική επέμβαση, η οποία βελτιώνει την εμφάνιση των βλεφάρων αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει και λειτουργικά ενοχλήματα. Η συγκεκριμένη επέμβαση γίνεται στα άνω ή τα κάτω βλέφαρα. Ανάλογα όμως με τις ανάγκες του ασθενούς μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα και στα δύο.

 

Ρινοπλαστική: Η ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά ζητήματα της μύτης. Η ιδανική μύτη για κάθε ασθενή είναι αυτή, η οποία έρχεται σε αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Επομένως, το ιδανικό αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός των επιθυμιών του ασθενή, των προτάσεων του Πλαστικού Χειρουργού αλλά και του αποτελέσματος που είναι τεχνικά εφικτό.

 

Lifting προσώπου: Το lifting προσώπου βελτιώνει τα σημάδια της γήρανσης που εμφανίζονται στο πρόσωπο και το λαιμό. Τα σημάδια αυτά πέραν του γήρατος, μπορεί να οφείλονται και στην απώλεια λίπους, την κληρονομικότητα, την έκθεση στον ήλιο κλπ.

 

Αυξητική στήθους: Η επέμβαση αύξησης στήθους διενεργείται κυρίως με τη χρήση ενθεμάτων (σιλικόνης) ή με την έκχυση λίπους. Η επέμβαση πραγματοποιείται σε περιπτώσεις που οι μαστοί δεν έχουν το επιθυμητό μέγεθος ή υπάρχει ασσυμετρία μεταξύ τους.

 

Ανόρθωση στήθους: Η επέμβαση ανόρθωσης στήθους χρησιμοποιείται σε πτωτικούς μαστούς. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους το στήθος χάνει την ελαστικότητά του και «πέφτει» είναι η εγκυμοσύνη, οι αλλαγές στο βάρος, η κληρονομικότητα και η βαρύτητα.

 

Γυναικομαστία: Πρόκειται για τη διόγκωση του μαζικού αδένα και του περιμαστικού λίπους στους άνδρες. Η γυναικομαστία οφείλεται κυρίως στην κληρονομικότητα σε γονιδιακούς παράγοντες, σε ορμονικές διαταραχές, στη λήψη ορισμένων φαρμάκων και στη παχυσαρκία.

 

Κοιλιοπλαστική: Η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση αφαιρεί το περισσευούμενο δέρμα και το υποδόριο λίπος στο κατώτερο μέρος της κοιλιάς, ενώ ταυτόχρονα αποκαθιστά και το μυϊκό κοιλιακό τοίχωμα.

 

Λιποαναρρόφηση: Η λιποαναρρόφηση, μέσω της αφαίρεσης του περιττού λίπους, αναδιαμορφώνει τις περιοχές του σώματος στις οποίες εφαρμόζεται. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος υπάρχει περίσσεια λίπους.

 

Αυξητική γλουτών: Η μέθοδος της αυξητικής γλουτών χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του περιγράμματος, του μεγέθους και της μορφής των γλουτών που είναι άδειοι ή υποτονισμένοι. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενθεμάτων γλουτών, τη χρήση λίπους από τον ίδιο τον ασθενή ή το συνδυασμό τους.

 

Ανόρθωση μηρών: Στόχος της ανόρθωσης μηρών είναι η καταπολέμηση της χαλάρωσης των μηρώνπου μπορεί να προέλθει από πολλές αιτίες. Για τους πτωτικούς μηρούς, την ευθύνη έχουν κυρίως η γήρανση, η εγκυμοσύνη, οι μεγάλες αλλαγές στο βάρος και η κληρονομικότητα.

 

Κάθε επέμβαση είναι διαφορετική αλλά όλες απαιτούν έναν απόλυτα καταρτισμένο και έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στον Πλαστικό Χειρουργό Αλέξανδρο Παπασταύρου και δείτε το σώμα σας να αλλάζει έτσι όπως δεν το έχετε φανταστεί.