Πως μια αισθητική βελτίωση του εαυτού μας μπορεί να συμβάλει θετικά στην καθημερινότητά μας

Η αισθητική βελτίωση στην εμφάνιση μας επιδρά σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την αναζωογόνηση μας. Αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση και αντανακλούμε μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό μας. Η Αισθητική & Επανορθωτική Χειρουργική επιτυγχάνει αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε γυναίκες & σε άνδρες που επιθυμούν να βελτιώσουν κάποια χαρακτηριστικά τους, αποκτώντας το πρόσωπο ή το σώμα των ονείρων τους.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι η αισθητική σε κάθε τομέα της ζωής επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας.

Πώς η Πλαστική Επανορθωτική & η Αισθητική Χειρουργική μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας;

Η κάθε μέρα μπορεί να βελτιωθεί με την αισθητική βελτίωση πρωταρχικά του εαυτού μας. Με την Αισθητική Χειρουργική, μπορούμε να αποκτήσουμε ξανά τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση, να τονωθεί η ψυχολογία μας αλλά και να νιώσουμε υγιείς. Η αισθητική μεταμόρφωση του προσώπου, του δέρματος & του σώματος μας προσφέρει ευεξία, άνεση με τον σωματότυπό μας & με τα αγαπημένα μας ρούχα. Όλα αυτά συμβάλλουν στη μείωση του άγχους και της καθημερινής πίεσης για την εξωτερική εμφάνισή. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι ασθενείς έχουν αναφέρει αισθητή βελτίωση και στην ερωτική τους ζωή και αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

Ειδικότερα με τις Επεμβάσεις Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, στόχος είναι να διορθωθούν σημάδια, δερματικές ανωμαλίες και ουλές. Οι επανορθωτικές επεμβάσεις διορθώνουν σημάδια που υπάρχουν εκ γενετής ή προκλήθηκαν από κάποιο τραυματισμό, ατύχημα, μόλυνση ή ασθένεια.  Με πληθώρα θεραπειών μπορούν να αντιμετωπιστούν ουλές που παραμένουν στο δέρμα, μελανώματα και σημάδια από εγκαύματα.

Ένα πρακτικό και σύνηθες παράδειγμα αισθητικής παρέμβασης που βελτίωσε αισθητά την καθημερινότητα του ασθενή, είναι η μειωτική μαστεκτομή στις γυναίκες ή η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας στους άνδρες. Γυναίκες με διαφορετικά μεγέθη στήθους, πόνο στη μέση λόγω του όγκου των μαστών και άνδρες με περίσσεια λίπους και υπερβολική ανάπτυξη του μαστικού αδένα, έχουν αλλάξει δραστικά τη ζωή τους, ξεπερνώντας τη δυσαρέσκεια τους λόγω της εμφάνισης συγκεκριμένων χαρακτηριστικών τους με επεμβατικές μεθόδους.

 

Με ποιες θεραπείες/επεμβάσεις μπορεί να γίνει αισθητική βελτίωση;

Οι αισθητικές επεμβάσεις στοχεύουν στη βελτίωση της εμφάνισης και ταυτόχρονα τη διόρθωση χαρακτηριστικών που δυσαρεστούν τον ασθενή. Κύριες περιοχές βελτίωσης είναι το πρόσωπο, το στήθος και οι γλουτοί. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι:

Σε κάθε αισθητική επέμβαση, είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται τα πλεονεκτήματα και το πώς θα συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε ανθρώπου. Ο πιο ασφαλής τρόπος επίτευξης της αισθητικής βελτίωσης είναι η συμβουλευτική από έναν αναγνωρισμένο Πλαστικό Χειρουργό, όπως τον πλαστικό χειρουργό Αλέξανδρο Παπασταύρου. Η συζήτηση με τον εξειδικευμένο Χειρουργό, θα διαλευκάνει ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία, την καταλληλότητά της, πιθανές επιπλοκές και αναμενόμενα αποτελέσματα.