Ποιο είναι το κόστος της λιποαναρρόφησης;

Η λιποαναρρόφηση είναι η καλύτερη λύση κατά του τοπικού πάχους. Πρόκειται για μια διαδικασία ακίνδυνη, γρήγορη, άκρως αποτελεσματική και χωρίς να ταλαιπωρεί τον ασθενή. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί για να μάθετε τα πάντα σχετικά με την διαδικασία της λιποαναρρόφησης, από την μέθοδο που χρησιμοποιούμε μέχρι και το κόστος.

Ποια μέθοδο λιποαναρρόφησης αξίζει να επιλέξουμε;

Στο Plastic Clinic εφαρμόζουμε την Παλλόμενη Λιποαναρρόφηση, μέσω της οποίας το επίμονο τοπικό λίπος υγροποιείται με την βοήθεια υπερήχων και έτσι απομακρύνεται ακόμα πιο εύκολα.

Όλη η διαδικασία γίνεται με την βοήθεια μιας λεπτής παλλόμενης κάνουλας, η οποία διεισδύει στους ιστούς και καταφέρνει να διαλύσει το λίπος.

Η τόσο μικρή διάμετρος της κάνουλας, επιτρέπει να γίνεται με μεθοδικότητα η διαδικασία, χωρίς να τραυματίζονται οι γειτονικοί ιστοί. Επιπλέον, οι οπές που δημιουργούνται στην επιφάνεια του δέρματος για να εισέλθει η κάνουλα, είναι εξαιρετικά μικρές (2 χιλιοστά) και σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν διακρίνονται καν.

Η διαδικασία γίνεται είτε με τοπική αναισθησία και μέθη είτε με γενική. Η μέθοδος της αναισθησίας επιλέγεται ανάλογα με το πλήθος των περιοχών που θα εμπλακούν και είναι σε συνεννόηση με τον ασθενή και τον Πλαστικό Χειρουργό.

 

Σε ποιες περιοχές μπορούμε να κάνουμε λιποαναρρόφηση;

Μπορούμε να κάνουμε λιποαναρρόφηση οπουδήποτε υπάρχει τοπική συσσώρευση λίπους, όπως:

  • Γλουτοί
  • Μηροί
  • Διπλοσάγονο
  • Μπράτσα
  • Κοιλιά
  • Γόνατα
  • Γάμπες
  • Αστραγάλους
  • Κοιλιά – Μέση
  • Στήθος

 

Σε ποια ηλικία μπορούμε να κάνουμε λιποαναρρόφηση;

Μπορούμε να κάνουμε σε οποιαδήποτε ηλικία (εννοείται μετά την ενηλικίωση) λιποαναρρόφηση, εφόσον έχουμε προσπαθήσει να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα με πιο συντηρητικές μεθόδους, όπως διατροφή και άσκηση. Βεβαίως, οι νεαρότεροι ασθενείς, διαθέτουν πλεονέκτημα ως προς το τελικό αποτέλεσμα, λόγω της σφριγηλότητα και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

 

Ποιες παρενέργειες μπορούν να συμβούν;

Γενικώς, καθώς η διαδικασία είναι όσο το δυνατόν πιο ατραυματική, οι επιπλοκές που μπορεί να συμβούν είναι περιορισμένες. Εκχυμώσεις (μώλωπες) και οίδημα μπορεί να υπάρξουν, αλλά συνήθως υποχωρούν γρήγορα.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης;

Ακούγεται συχνά ότι το λίπος επανέρχεται στις περιοχές που έχουν λιποαναρροφηθεί ή δημιουργούνται καινούργιες αποθήκες λίπους στο σώμα. Με την διαδικασία της λιποαναρρόφησης, απομακρύνουμε πλήθος λιποκυττάρων, τα οποία συρρικνώνονται.

Αν ο ασθενής προσέχει, το αποτέλεσμα μπορεί να διατηρηθεί για πάντα. Οι μικρές αυξομειώσεις βάρους δεν μας ενοχλούν. Αν όμως γίνονται πολύ μεγάλες αυξομειώσεις βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε ενδεχομένως να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο ασθενής να πιστέψει ότι η λιποαναρρόφηση είναι πανάκεια για την μείωση του βάρους. Δεν θα πρέπει να συγκαταλέγεται στις μεθόδους αδυνατίσματος, καθώς πρόκειται για μια μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού βάρους.

 

Ποιο είναι το κόστος της λιποαναρρόφησης;

Το κόστος της διαδικασίας ποικίλλει ανάλογα με το πλήθος των περιοχών που θέλει ο ασθενής να αντιμετωπίσει καθώς και με το μέγεθος του προβλήματος.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να αποσαφηνιστεί αν θα γίνει σε κάποια περιοχή μόνο λιποαναρρόφηση ή αν θα υπάρξει και κάποια άλλη διαδικασία, όπως λιπομεταφορά.

Ας μην ξεχνάμε στο σημείο αυτό, ότι το λίπος του ίδιου μας του οργανισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τόνωση πολλών άλλων περιοχών με εξαιρετικά αποτελέσματα. Τέτοιες περιοχές, μπορεί να είναι οι γλουτοί, οι οποίοι αναδιαμορφώνονται άμεσα μέχρι και το πρόσωπο. Μάλιστα, τα λιποβλαστοκύτταρα στο πρόσωπο μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο νεανική εικόνα, εξαλείφοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Κλείστε το ραντεβού σας σε ένα από τα δύο γραφεία μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να μιλήσετε από κοντά με τον Πλαστικό Χειρουργό Αλέξανδρο Παπασταύρου και να διαμορφώσετε μαζί την εξατομικευμένη σας θεραπεία.