Χειρουργική βλεφαροπλαστική: Βελτίωση στην όψη των ματιών

Γιατί αξίζει η Βλεφαροπλαστική;

Η χειρουργική βλεφαροπλαστική αποτελεί την καλύτερη λύση στην βελτίωση της εικόνας του προσώπου. Πρόκειται για μια επέμβαση στην οποία μπορούν να υποβληθούν γυναίκες αλλά και άντρες. Η φθορά της επιδερμίδας από τη γήρανση καθώς και διάφορα ελαττώματα που εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών, όπως το περικογχικό λίπος (σακούλες των βλεφάρων) μπορούν να διορθωθούν στο μέγιστο βαθμό. Ακόμα, πολλές φορές να εξαλειφθούν πλήρως. Ο ασθενής, χάρη στη φυσικότητα του αποτελέσματος και την αισθητή βελτίωση της εικόνας του προσώπου του, βρίσκει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και καλυτερεύει την ποιότητα ζωής του.

 

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για βλεφαροπλαστική;

Ο ασθενής θα πρέπει να τηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά για να είναι κατάλληλος για μια τέτοια επέμβαση.

Για να προχωρήσει ο γιατρός σε χειρουργική βλεφαροπλαστική, ο ασθενής δεν θα πρέπει να πάσχει από οφθαλμολογικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα γλαύκωμα ή ξηροφθαλμία. Επίσης, είναι απαραίτητο να μην εμφανίζει άλλου είδους προβλήματα, τα οποία μπορούν να καθυστερήσουν ή να δημιουργήσουν προβλήματα στην επούλωση. Οποιοσδήποτε ασθενής τηρεί τα παραπάνω κριτήρια και θέλει να βελτιώσει την εικόνα του προσώπου του, θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν επαγγελματία Πλαστικό Χειρουργό με εξειδίκευση στην χειρουργική βλεφαροπλαστική.

Μόνο οι πιστοποιημένοι γιατροί με αυτή την ειδικότητα και με πολύχρονη εμπειρία και εκπαίδευση είναι κατάλληλοι για να διεκπεραιώσουν μια τέτοια επέμβαση.

 

Τι προετοιμασία χρειάζεται η Χειρουργική βλεφαροπλαστική;

Ο γιατρός ενημερώνεται από τον ασθενή για το τι ακριβώς τον ενοχλεί στην όψη των ματιών του καθώς και για το ιατρικό του ιστορικό. Ο ασθενής θα πρέπει να αναφέρει αν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ή αν καταναλώνει βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής καθώς και αν είναι καπνιστής.

Έπειτα, ο γιατρός θα αξιολογήσει προσεκτικά όλες τις πληροφορίες και θα εξετάσει με προσοχή την περιοχή στην οποία θα γίνει η επέμβαση (άνω ή κάτω βλέφαρο ή και τα δυο). Στη συνέχεια, θα ενημερώσει τον ασθενή για την διαδικασία της επέμβασης καθώς και τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν. Το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει τη διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων και ακτινογραφίας θώρακος ή καρδιογράφημα, σε περίπτωση που θα κριθεί απαραίτητη η γενική αναισθησία.

 

 

Χειρουργική βλεφαροπλαστική: Επέμβαση & μετεγχειρητική περίοδος

Στην βλεφαροπλαστική που πραγματοποιείται στην περιοχή του άνω βλεφάρου πραγματοποιείται μια τομή, η οποία αφαιρεί το παραπανίσιο δέρμα ή λίπος. Αντίστοιχη τομή γίνεται και σε περίπτωση επέμβασης στην περιοχή του κάτω βλεφάρου. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία ή μέθη. Η διάρκεια της επέμβασης είναι σχεδόν 60 λεπτά. Στο τέλος της, η τομή συρράβεται με πολύ μικρά ράμματα, τα οποία αφαιρούνται λίγες μέρες μετά την επέμβαση.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια κιόλας μέρας στο σπίτι του. Χρειάζεται προσοχή της περιοχής το πρώτο διάστημα. Ο ασθενής θα πρέπει να ενημερώσει τον γιατρό σε περίπτωση που παρατηρήσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Μόλυνση της τομής
  • Ξηροφθαλμία
  • Αιμορραγία
  • Διπλωπία
  • Φωτοευαισθησία

Όσο πιο σύντομα ενημερωθεί ο γιατρός για τις επιπλοκές, τόσο πιο αποτελεσματικά θα αντιμετωπιστούν ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ανάρρωση του ασθενή.

Εμπιστευθείτε τον Πλαστικό Χειρουργό Αλέξανδρο Παπασταύρου και δείτε το βλέμμα σας να ανανεώνεται, επαναφέροντας τη νεότητά του. Κάντε τον χρόνο φίλος σας και όχι εχθρό σας, κάνοντας τις σωστές κινήσεις.