Χειρουργική βλεφαροπλαστική: Βελτίωση στην όψη των ματιών

Γιατί αξίζει η Βλεφαροπλαστική;

Η χειρουργική βλεφαροπλαστική αποτελεί την καλύτερη λύση στην βελτίωση της εικόνας του προσώπου. Πρόκειται για μια επέμβαση στην οποία μπορούν να υποβληθούν γυναίκες αλλά και άντρες. Η φθορά της επιδερμίδας από τη γήρανση καθώς και διάφορα ελαττώματα που εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών, όπως το περικογχικό λίπος (σακούλες των βλεφάρων) μπορούν να διορθωθούν στο μέγιστο βαθμό. Ακόμα, πολλές φορές να εξαλειφθούν πλήρως. Ο ασθενής, χάρη στη φυσικότητα του αποτελέσματος και την αισθητή βελτίωση της εικόνας του προσώπου του, βρίσκει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και καλυτερεύει την ποιότητα ζωής του.

 

Ποιος είναι ο ιδανικός υποψήφιος για βλεφαροπλαστική;

Ο ασθενής θα πρέπει να τηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά για να είναι κατάλληλος για μια τέτοια επέμβαση.

Για να προχωρήσει ο γιατρός σε χειρουργική βλεφαροπλαστική, ο ασθενής δεν θα πρέπει να πάσχει από οφθαλμολογικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα γλαύκωμα ή ξηροφθαλμία. Επίσης, είναι απαραίτητο να μην εμφανίζει άλλου είδους προβλήματα, τα οποία μπορούν να καθυστερήσουν ή να δημιουργήσουν προβλήματα στην επούλωση. Οποιοσδήποτε ασθενής τηρεί τα παραπάνω κριτήρια και θέλει να βελτιώσει την εικόνα του προσώπου του, θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν επαγγελματία Πλαστικό Χειρουργό με εξειδίκευση στην χειρουργική βλεφαροπλαστική.

Μόνο οι πιστοποιημένοι γιατροί με αυτή την ειδικότητα και με πολύχρονη εμπειρία και εκπαίδευση είναι κατάλληλοι για να διεκπεραιώσουν μια τέτοια επέμβαση.

 

Τι προετοιμασία χρειάζεται η Χειρουργική βλεφαροπλαστική;

Ο γιατρός ενημερώνεται από τον ασθενή για το τι ακριβώς τον ενοχλεί στην όψη των ματιών του καθώς και για το ιατρικό του ιστορικό. Ο ασθενής θα πρέπει να αναφέρει αν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή ή αν καταναλώνει βιταμίνες ή συμπληρώματα διατροφής καθώς και αν είναι καπνιστής.

Έπειτα, ο γιατρός θα αξιολογήσει προσεκτικά όλες τις πληροφορίες και θα εξετάσει με προσοχή την περιοχή στην οποία θα γίνει η επέμβαση (άνω ή κάτω βλέφαρο ή και τα δυο). Στη συνέχεια, θα ενημερώσει τον ασθενή για την διαδικασία της επέμβασης καθώς και τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν. Το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει τη διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων και ακτινογραφίας θώρακος ή καρδιογράφημα, σε περίπτωση που θα κριθεί απαραίτητη η γενική αναισθησία.

 

 

Χειρουργική βλεφαροπλαστική: Επέμβαση & μετεγχειρητική περίοδος

Στην βλεφαροπλαστική που πραγματοποιείται στην περιοχή του άνω βλεφάρου πραγματοποιείται μια τομή, η οποία αφαιρεί το παραπανίσιο δέρμα ή λίπος. Αντίστοιχη τομή γίνεται και σε περίπτωση επέμβασης στην περιοχή του κάτω βλεφάρου. Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία ή μέθη. Η διάρκεια της επέμβασης είναι σχεδόν 60 λεπτά. Στο τέλος της, η τομή συρράβεται με πολύ μικρά ράμματα, τα οποία αφαιρούνται λίγες μέρες μετά την επέμβαση.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια κιόλας μέρας στο σπίτι του. Χρειάζεται προσοχή της περιοχής το πρώτο διάστημα. Ο ασθενής θα πρέπει να ενημερώσει τον γιατρό σε περίπτωση που παρατηρήσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα:

 • Μόλυνση της τομής
 • Ξηροφθαλμία
 • Αιμορραγία
 • Διπλωπία
 • Φωτοευαισθησία

Όσο πιο σύντομα ενημερωθεί ο γιατρός για τις επιπλοκές, τόσο πιο αποτελεσματικά θα αντιμετωπιστούν ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ανάρρωση του ασθενή.

Εμπιστευθείτε τον Πλαστικό Χειρουργό Αλέξανδρο Παπασταύρου και δείτε το βλέμμα σας να ανανεώνεται, επαναφέροντας τη νεότητά του. Κάντε τον χρόνο φίλος σας και όχι εχθρό σας, κάνοντας τις σωστές κινήσεις.

Ο καθένας μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική βλεφαροπλαστική, ανεξαρτήτου φύλου.

 • Η φθορά επιδερμίδας λόγω γήρανσης
 • Ελαττώματα που εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών (σακούλες κάτω από τα μάτια)
 • Βλεφαρόπτωση, κουρασμένο βλέμμα.
 • Δυσκολία στην όραση. Περιορισμένη όραση.

 

 • Όσοι έχουν την χαλάρωση του δέρματος στην περιοφθαλική περιοχή δηλαδή στα άνω ή κάτω βλέφαρα.
 • Όσοι έχουν έντονες σακούλες (οίδημα στα άνω ή κάτω βλέφαρα)
 • Όσοι έχουν βλεφαρόπτωση – δυσκολία στην όραση
 • Θέλουν να αποκτήσουν ένα ξεκούραστο βλέμμα.

Με την επίσκεψη του στο ιατρείο, ο ασθενής θα αναφέρει τι τον ενοχλεί στην περιοχή των ματιών του αλλά και το ιατρικό ιστορικό του. Ο ασθενής θα πρέπει να αναφέρει την φαρμακευτική αγωγή ή τα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνει, όπως επίσης και εάν καπνίζει.

Η βλεφαροπλαστική δεν χρειάζεται καμία απολύτως προετοιμασία, το μόνο που χρειάζεται είναι η διακοπή μιας εβδομάδας ποιο πριν σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής πραγματοποιείται είτε στην περιοχή του άνω βλεφάρου πραγματοποιείται στην φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου  στο σημείο είτε στην κάτω βλεφαροπλαστική στο σημείο των βλεφαρίδων. Μέσω της χειρουργικής τομής αφαιρείται το περισσεύων λίπος και το παραπανίσιο δέρμα. Στο τέλος της διαδικασίας, η τομή συρράβεται με μικροχειρουργικά ράμματα. Όλη η διαδικασία πραγματοποιείται με τον ασθενή υπό τοπική αναισθησία ή μέθη.

Η συγκεκριμένη επέμβαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Αν γίνει συνδυαστικά άνω και κάτω βλεφαροπλαστική ο χρόνος μπορεί να είναι και 90 λεπτά.

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του την ίδια ημέρα και τα ράμματα του αφαιρούνται μέσα σε 5-7 ημέρες μετά από την επέμβαση.

 • Αιμορραγία
 • Ξηροφθαλμία
 • Διπλωπία
 • Φωτοευαισθησία
 • Διαταραχές επούλωσης της τομής