Βλεφαροπλαστική για άντρες: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο επαναφοράς της νεότητας και της φρεσκάδας του βλέμματος. Η περιοχή κάτω και γύρω από τα βλέφαρα είναι πολύ ευάλωτη στη φθορά του χρόνου. Πολύ συχνά εμφανίζει σημάδια χαλάρωσης καθώς και άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την γήρανση, όπως σακούλες.

Η βλεφαροπλαστική εξαλείφει τα σημάδια της επιδερμίδας που κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται ταλαιπωρημένο και προσφέρει αποτέλεσμα που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η φυσικότητα και η αισθητική του αποτελέσματος εξαρτώνται από τον Πλαστικό Χειρουργό που θα εκτελέσει την επέμβαση. Η βλεφαροπλαστική ανήκει στον κλάδο της πλαστικής χειρουργικής και θα πρέπει να πραγματοποιείται από πιστοποιημένους επαγγελματίες του κλάδου.

Βλεφαροπλαστική για άντρες – Πλεονεκτήματα

Οι άντρες επιλέγουν όλο και περισσότερο τη βλεφαροπλαστική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η εξέλιξη της μεθόδου προσφέρει ασφάλεια για το αισθητικό αποτέλεσμα. Οι άντρες μπορούν να αναζωογονήσουν την εικόνα τους σε περίπτωση που:

Παρατηρούν χαλάρωση στο πάνω ή κάτω βλέφαρο.

Το πάνω μέρος των βλεφάρων είναι πρησμένο.

Υπάρχουν σακούλες κάτω από τα μάτια.

Το βλέμμα δείχνει κουρασμένο.

ανδρική βλεφαροπλαστική

Ο Πλαστικός Χειρουργός επεξεργάζεται κάθε φορά την ανατομία του προσώπου του ασθενή και αξιολογεί με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Ζητούμενο σε κάθε βλεφαροπλαστική είναι να μην αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του προσώπου αλλά και να διορθώνονται τα ελαττώματα με τέτοιο τρόπο που να ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά του.

 

Πώς γίνεται η επέμβαση της Βλεφαροπλαστικής;

Πρόκειται για μια σχεδόν ανώδυνη διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Η διάρκεια της εξαρτάται από το αν ο χειρουργός θα ασχοληθεί μόνο με την περιοχή του άνω βλεφάρου ή και με την κάτω.

Ο ασθενής, μετά την επέμβαση, δεν φέρει μεγάλες ουλές ή σημάδια. Οι χειρουργικές τομές που γίνονται είναι μικρές και πραγματοποιούνται σε στρατηγικά σημεία, όπου δεν είναι εύκολα εμφανή. Τις περισσότερες φορές η βλεφαροπλαστική έχει μόνιμο αποτέλεσμα και ο ασθενής δε θα χρειαστεί να την επαναλάβει.

Τι επιπλοκές μπορούν να υπάρξουν σε μια επέμβαση Βλεφαροπλαστικής;

Ο ασθενής είναι απαραίτητο να αναφέρει, πριν την επέμβαση, τυχόν προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, προβλήματα με τον θυρεοειδή και την καρδιά καθώς και τι φάρμακα  καταναλώνει σε μόνιμη βάση. Με αυτόν τον τρόπο, ο Χειρουργός αποκτά μια πλήρη εικόνα για το ιατρικό ιστορικό του ασθενή και μπορεί να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για να προστατέψει την υγεία του.

Οι επιπλοκές της βλεφαροπλαστικής δεν είναι συχνές. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί περιστατικά μόλυνσης, κακής επούλωσης ή αιμορραγίας. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος για εμφάνιση ξηροφθαλμίας, φωτοευαισθησίας και ερεθισμού των ματιών. Ο ασθενής θα πρέπει να βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Χειρουργό του, μετά την επέμβαση, ώστε να τον ενημερώσει για τυχόν προβλήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα.