Βλεφαροπλαστική: Όλοι οι σύγχρονοι μέθοδοι για ξεκούραστο βλέμμα

Η Βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των επιλογών των ασθενών, καθόλη την διάρκεια του έτους. Ωστόσο, παρατηρούμε να υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση λίγο πριν τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό συμβαίνει διότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού γίνεται πληθώρα γάμων και όπως είναι λογικό, όλοι θέλουν να έχουν ξεκούραστο βλέμμα και νεανική όψη.

Το πέρασμα του χρόνου, η κόπωση, ο ελλιπής ύπνος και τα γονίδια είναι παράγοντες που δημιουργούν τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Βεβαίως, στην αγορά μπορεί να βρει κανείς πληθώρα παρασκευασμάτων για την πάσχουσα περιοχή που σίγουρα μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Η έγχυση υαλουρονικού οξέος στην περιοχή, μπορεί να δώσει επίσης ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς η δράση του, δεν διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λύση λοιπόν για την εξ’ ολοκλήρου αντιμετώπιση των αντιαισθητικών μαύρων κύκλων είναι μια και ονομάζεται Βλεφαροπλαστική.   Μέσω της συγκεκριμένης επέμβασης, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και αναδιαμορφώνεται ολόκληρη η περιοχή.

Ενόψει καλοκαιριού λοιπόν, ο Πλαστικός Χειρουργός Αλέξανδρος Παπασταύρου, μας αναλύει τις δύο μεθόδους βλεφαροπλαστικής που υπάρχουν, την αναίμακτη βλεφαροπλαστική καθώς και την χειρουργική, για να γνωρίζουμε τα πάντα πριν προχωρήσουμε στην επέμβαση.

βλεφαροπλαστική

Σε ποιες περιπτώσεις κάνουμε βλεφαροπλαστική;

Επειδή όσο μεγαλώνουμε, ο χρόνος «γράφει» στην επιδερμίδα μας, η βλεφαροπλαστική είναι η καλύτερη μέθοδος για να επαναφέρουμε τη νεανική όψη στο βλέμμα μας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.
  • Εξαλείφει τις λεπτές γραμμές της περιοχής.
  • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.
  • Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως lifting προσώπου για ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

Από ποια ηλικία μπορούμε να κάνουμε βλεφαροπλαστική;

Συνήθως μετά τα 30 – 35 ενδείκνυται να γίνεται τέτοιου είδους επέμβαση.

 

Πως επιλέγουμε ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος βλεφαροπλαστικής για εμάς;

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η βλεφαροπλαστική γίνεται σε συνεννόηση πάντα με τον Πλαστικό Χειρουργό. Συνήθως, και μόνο το μέγεθος της χαλάρωσης του δέρματος καθώς και το έλλειμμα σε λιπώδη ιστό, αρκούν για να επιλεχθεί η κατάλληλη μέθοδος βλεφαροπλαστικής για τον εκάστοτε ασθενή. Αν το μέγεθος της χαλάρωσης του δέρματος είναι αρκετά μεγάλο, αναγκαστικά πλέον ο ασθενής θα πρέπει να στραφεί προς την χειρουργική βλεφαροπλαστική. Παράλληλα, στην περίπτωση που δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα λιπώδους ιστού, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε αυξητική βλεφαροπλαστική (augmentation), μέσω της οποίας τοποθετούμε λίπος στην πάσχουσα περιοχή. Μπορεί να γίνει στο άνω και κάτω φλέβαρο. Συνήθως όμως γίνεται και στα δύο.

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση που εφαρμόζεται τόσο σε γυναίκες όσο κι σε άντρες. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται εξαιρετική αύξηση του αριθμού των ανδρών που κάνουν αισθητικές παρεμβάσεις σε πρόσωπο και σώμα, όπως βλεφαροπλαστική, γυναικομαστία, ωτοπλαστική και μπότοξ. Είναι όμορφο που έχουν σπάσει αυτά τα ταμπού καθώς η ομορφιά και η νεότητα πρέπει να ανήκουν σε όλους.

Πως γίνεται η κάθε επέμβαση;

Η χειρουργική βλεφαροπλαστική διεξάγεται είτε με την βοήθεια μέθης είτε με γενική αναισθησία. Στην αναίμακτη βλεφαροπλαστική, αρκεί η εφαρμογή μιας αναισθητικής κρέμας.

Πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει ο ασθενής να είναι επιμελής με τις οδηγίες του Πλαστικού Χειρουργού.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία με καθέναν από τους δύο τρόπους βλεφαροπλαστικής;

Και στις δύο περιπτώσεις, ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί περίπου 45 – 50 λεπτά και δεν χρειάζεται καμία απολύτως προετοιμασία από τον ασθενή. Μετά την επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να γυρίσει κανονικά σπίτι του να ξεκουραστεί.

 

Πόσο διαρκεί η αποθεραπεία;

Στην χειρουργική βλεφαροπλαστική η αποθεραπεία είναι 7 – 10 ημέρες, ενώ ο ασθενής θα πρέπει να λείπει από την δουλειά του 2 – 3 ημέρες. Σαφώς, ο ασθενής θα πρέπει να λάβει αντιβίωση για διάστημα 3 ημερών. Η εφαρμογή πάγου στην περιοχή, θα βοηθήσει στην μείωση του οιδήματος. Παράλληλα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και ένα κολλύριο για λίγες μόλις ημέρες. Μετά από περίπου 5 ημέρες, γίνεται και η αφαίρεση των ραμμάτων.

Στην αναίμακτη βλεφαροπλαστική, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του. Βεβαίως, θα πρέπει να εφαρμόζει τοπικά επουλωτικό αντηλιακό για διάστημα μέχρι 10 ημερών. Σε κάθε περίπτωση, οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν το μακιγιάζ. Παράλληλα, είναι σημαντικό να φοράει ο ασθενής γυαλιά ηλίου όταν βγαίνει εκτός σπιτιού.

χειρουργική βλεφαροπλαστική

Μπορούν να παρουσιαστούν επιπλοκές;

Είναι πιθανό να υπάρξει κάποια εκχύμωση (μελανιά) ή/κα τοπικό οίδημα. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας ανησυχεί, διότι απομακρύνεται άμεσα.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την κάθε μέθοδο βλεφαροπλαστικής;

Στην χειρουργική, με μια μόνο επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό, θα καταφέρετε να απαλλαχθείτε από το «βαρύ» άνω βλέφαρο και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Στην αναίμακτη βλεφαροπλαστική, ανάλογα βέβαια με το μέγεθος του προβλήματος, μπορεί να χρειαστούν 1 – 3 συνεδρίες. Η κάθε συνεδρία από την άλλη, πρέπει να απέχει 3 εβδομάδες.

 

Πόση οικονομική διαφορά έχουν οι δύο μέθοδοι μεταξύ τους;

Σχεδόν έχουν το ίδιο κόστος, επομένως δεν θα πρέπει η επιλογή της μεθόδου να γίνει με βάση αυτόν τον παράγοντα.

Πότε θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα;

Η χειρουργική βλεφαροπλαστική χρειάζεται την παρέλευση 14 ημερών, προκειμένου να αναδειχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, στην αναίμακτη βλεφαροπλαστική, το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό. Αξίζει όμως στο σημείο αυτό να πούμε, ότι το αποτέλεσμα της χειρουργικής βλεφαροπλαστικής είναι πολύ πιο έντονο και εντυπωσιακό.

 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Ακούγεται υπέροχο και πράγματι είναι … το αποτέλεσμα διαρκεί για πάντα!

Εμπιστευθείτε τα έμπειρα χέρια του Πλαστικού Χειρουργού Αλέξανδρου Παπασταύρου και ξεχάστε το κουρασμένο βλέμμα!