4+1 top θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή-πρόκληση τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Οι ανάγκες αυξάνονται, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες δημιουργούν απαιτήσεις. Για πρόσωπο και σώμα που θα τα «βάλουν» με το καλοκαίρι και θα βγουν κερδισμένα, υπάρχουν ιδανικές θεραπείες, ώστε τα οφέλη της καλοκαιρινής περιόδου να βρουν εύφορο έδαφος και πέρα από τη διάθεσή μας να απεικονισθούν και εκεί.

Ποιες είναι όμως οι top θεραπείες για πρόσωπο και σώμα το καλοκαίρι:

1.Καθαρισμός-δερμοαπόξεση: Ο καθαρισμός είναι από τις πιο γνωστές και κλασικές θεραπείες για το πρόσωπο. Οξυγονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, καθιστώντας την πιο δεκτική στις καθημερινές μας περιποιήσεις. Τους καλοκαιρινούς μήνες, που συχνά παραπονιόμαστε για θαμπάδα στο πρόσωπό μας, ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα για λαμπερό και υγιές δέρμα.

Μία από τις εκδοχές του καθαρισμού είναι η μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, η οποία γίνεται κάθε εποχή του χρόνου, είναι απολύτως ανώδυνη και χαρίζει καθαρό και φωτεινό δέρμα. Η εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας που φέρει τα νεκρά κύτταρα απομακρύνεται, μαζί με τους ρύπους και το σμήγμα, ενώ ενεργοποιείται η διαδικασία της ανάπλασης και αναζωογόνησης του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται βαθύς καθαρισμός, μειώνεται η λιπαρότητα και βελτιώνεται η υφή της επιδερμίδας, ενώ το δέρμα εξυγιαίνεται από μέσα προς τα έξω, εξασφαλίζοντας μια φυσική λάμψη.

 2.Μεσοθεραπεία προσώπου: Η μεσοθεραπεία χαρίζει άμεση ενυδάτωση, αναζωογόνηση και λάμψη στο πρόσωπο. Με την έγχυση πολυβιταμινούχων διαλυμάτων, είτε με ενέσεις είτε με ειδική συσκευή (dermapen), η υγρασία «φυλακίζεται» κάτω από την επιδερμίδα και το πρόσωπο μένει φρέσκο και νεανικό. Εκτός από κοκτέιλ βιταμινών, η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει επίσης με υαλουρονικό οξύ, αλλά ακόμα και με το ίδιο μας το αίμα (αυτόλογη). Αν λάβει κανείς υπόψη ότι η ζέστη και η ηλιοφάνεια ταλαιπωρούν τους καλοκαιρινούς μήνες το δέρμα μας, η μεσοθεραπεία προσώπου είναι ιδανική λύση, καθώς μπορεί να βοηθήσει την αφυδατωμένη μας επιδερμίδα.  Πρόκειται άλλωστε για μια απλή και γρήγορη θεραπεία, που δεν έχει παρενέργειες, βελτιώνει την όψη του δέρματος, του χαρίζει λάμψη και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις λεπτές ρυτίδες.

3.Μεσοθεραπεία σώματος: Η μεσοθεραπεία σώματος, η οποία πραγματοποιείται με έγχυση πολυβιταμινούχου διαλύματος στο μεσόδερμα, έχει ως στόχους τη μείωση του τοπικού πάχους, τη λιπόλυση και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας, αλλά και τη βελτίωση της υφής του δέρματος και τη σμίλευση της σιλουέτας. Με την εν λόγω θεραπεία μπορούν να βοηθηθούν περιοχές από το μπούστο μέχρι τα πόδια. Το μεν μπούστο είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον καλοκαιρινό ήλιο, οπότε έχει μεγαλύτερες ανάγκες, ενώ τα πόδια αντιμετωπίζουν τον μόνιμο καλοκαιρινό εφιάλτη όλων των γυναικών, την κυτταρίτιδα.  Η μεσοθεραπεία αντιμετωπίζει τις ελεύθερες ρίζες, ενυδατώνει το δέρμα και βελτιώνει την υφή του.

 4.CavitationRFΜε τη θεραπευτική δύναμη των υπερήχων προβλήματα όπως το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζονται άμεσα και μάλιστα τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Τα λιποκύτταρα αποδομούνται αναίμακτα, ενώ η απώλεια πόντων είναι ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Με την μέθοδο αυτή δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα μέσα στα λιποκύτταρα, οι οποίες ενώνονται και σπάζουν, καταστρέφοντας τα. Το υγροποιημένο λίπος απομακρύνεται στη συνέχεια με τη λεμφική κυκλοφορία. Μάλιστα τα αποτελέσματα της Cavitation ενισχύονται από τις ραδιοσυχνότητες RF, που βοηθούν στην παραγωγή φυσικού κολλαγόνου.

5.Κρυολιπόλυση: Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας. Τα λιποκύτταρα εκτίθενται σε χαμηλή θερμοκρασία και η απότομη ψύξη τους οδηγεί στην καταστροφή τους. Με ειδικό μηχάνημα η προβληματική περιοχή ψύχεται, η μεμβράνη των λιποκυττάρων διασπάται και ακολουθεί η ρευστοποίησή τους. Υγροποιημένα πια τα λιποκύτταρα αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσα από φυσικές μεταβολικές διεργασίες.