Τοπικό πάχος: Οριστική λύση για άνδρες και γυναίκες

Θέλετε να απαλλαγείτε από το επίμονο τοπικό πάχος και δεν μπορείτε; Έχετε δοκιμάσει διατροφή και γυμναστική και δεν βλέπετε αποτελέσματα; Η λύση βρίσκεται στην πλαστική χειρουργική, που μπορεί να μεταμορφώσει ένα σώμα με σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές, αλλά και με μη επεμβατικές θεραπείες.

Το τοπικό πάχος ταλαιπωρεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες και μπορεί να εντοπιστεί σε διάφορα σημεία του σώματος: η κοιλιά, οι μηροί και το εσωτερικό τους, οι γλουτοί, οι βραχίονες, ο λαιμός, τα γόνατα, ακόμα και η πλάτη είναι οι συνήθεις «ύποπτοι» για το τοπικό πάχος. Η υπερβολική συσσώρευση λιπώδους ιστού στα σημεία αυτά πλήττει συνήθως την ψυχολογία του ασθενούς, μπορεί όμως να οδηγήσει, πέραν των αισθητικών, και σε λειτουργικά προβλήματα.

Υπάρχει λύση στο τοπικό πάχος!

Η λιποαναρρόφηση είναι η πλέον συνήθης και αποδοτική μέθοδος της πλαστικής χειρουργικής για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Κατά την επέμβαση αυτή γίνεται αναρρόφηση του περίσσιου λιπώδους ιστού με διάφορους τρόπους, από αναρροφητήρες και κάνουλες μέχρι υπέρηχους, laser και ραδιοσυχνότητες, μέσω πολύ μικρών τομών. Με την λιποαναρρόφηση η βελτίωση των υπό στόχευση περιοχών είναι εμφανής και μάλιστα άμεσα.

Πέραν της χειρουργικής αντιμετώπισης του τοπικού πάχους υπάρχουν και μη επεμβατικές ή ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές λιποδιάλυσης. Οι τεχνικές αυτές εστιάζουν στην διάλυση του λίπους και όχι στην αναρρόφησή του. Το λίπος στη συνέχεια απορροφάται από το λεμφικό σύστημα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η ενέσιμη λιποδιάλυση, η κρυολιπόλυση και η μεσοθεραπεία λιπόλυσης.

Στην ενέσιμη λιποδιάλυση εγχύεται ένα ειδικό διάλυμα που αποδομεί την κυτταρική δομή των λιποκυττάρων, το περιεχόμενό τους απελευθερώνεται και απομακρύνεται μέσω του λεμφικού συστήματος με την πάροδο των μηνών. Στην κρυολιπόλυση καταστρέφεται με την ψύξη ένα μέρος των λιποκυττάρων και το περιεχόμενό τους στη συνέχεια απορροφάται από το λεμφικό σύστημα. Τέλος, στη μεσοθεραπεία λιπόλυσης εγχύονται στο υποδόριο στρώμα διαλύματα ειδικών ουσιών για τη λιπόλυση.

Όσο για την επόμενη μέρα της πλαστικής χειρουργικής στη «μάχη» της με το τοπικό πάχος αυτή ακούει στο όνομα χειρουργική λιπογλυπτική, όπου το λίπος που αφαιρείται επανατοποθετείται σε άλλα σημεία του σώματος, όπου χρειάζεται, όπως είναι για παράδειγμα το στήθος ή το πρόσωπο.