Mommy Makover: Η ολιστική αποκατάσταση της μαμάς μετά τον τοκετό

Ραγάδες, περιττό δέρμα, αλλαγή στην όψη του στήθους. Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός ή παραπάνω παιδιών αν και είναι μία μοναδική εμπειρία και μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή κάθε γυναίκας που γίνεται μανούλα, μπορεί να αλλάξει το σώμα και την εμφάνισή της με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Γεγονός που έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή της.

Η γυναίκα σήμερα χρησιμοποιεί τα «όπλα» που της δίνει η επιστήμη για να γίνεται συνεχώς καλύτερη και δεν παύει να διεκδικεί καθημερινά το ρόλο της ως γυναίκα. Γυναίκα που διατηρεί την ερωτική της ζωή, που θέλει να είναι ελκυστική ανεξάρτητα από τον ιερό της ρόλο ως μητέρα. Για όλες αυτές τις γυναίκες η πλαστική χειρουργική δίνει πλέον την απόλυτη λύση, που ακούει στο όνομα Mommy Makeover.

Η εικόνα της μαμάς μετά τον τοκετό

Είναι γεγονός πως μετά τον τοκετό οι ορμονικές αλλαγές έχουν επηρεάσει σημαντικά το στήθος που μπορεί να έχει υποστεί χαλάρωση (όχι απαραίτητα λόγω του θηλασμού), το πρόσωπο που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνήθως αποκτά πανάδες και φυσικά το σώμα της γυναίκας, που με το βάρος που παίρνει αυξάνεται το τοπικό πάχος στα σημεία της κοιλιάς, των γλουτών και των μπράτσων. Ταυτόχρονα, η έγκυος αποκτά συνήθως ραγάδες στην κοιλιά ή τους γλουτούς, ενώ συχνά παρατηρείται και πτώση γλουτών.

Επιπλέον συναντάται συχνά και χαλάρωση του κόλπου, καθώς παρόλο που από τη φύση του αποκαθίσταται μετά τον τοκετό, ποτέ δεν θα επιστρέψει στην αρχική του μορφή. Το αποτέλεσμα είναι πως πολλές γυναίκες παθαίνουν διάφορες κολπίτιδες ή άλλες λοιμώξεις κι έτσι – μέσω της πλαστικής χειρουργικής- καλούνται να αντιμετωπίσουν την ακράτεια πρώτου βαθμού. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως πολλές γυναίκες καταφεύγουν στη λύση του πλαστικού, καθώς πλέον νιώθουν μειωμένη σεξουαλική ευχαρίστηση από τον σύντροφό τους, λόγω της χαλάρωσης.

Τι είναι το Mommy Makover

Οι σύγχρονες και κυρίως οι εργαζόμενες μαμάδες, οι οποίες έχουν ένα αρκετά γεμάτο καθημερινό πρόγραμμα, με υποχρεώσεις που όσο πάνε και αυξάνονται μετά τη γέννηση του μωρού τους, έχουν την τάση να αφήνουν σε δεύτερη προτεραιότητα τον εαυτό τους μιας και βασική τους προτεραιότητα είναι πλέον η οικογένεια.

Τα τελευταία χρόνια, μητέρες από 25-50 ετών, καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να ανανεώσουν την εικόνα του σώματός τους.

Tο Mommy Makover, είναι ένας συνδυασμός χειρουργικών επεμβάσεων στον άνω και κάτω κορμό, που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν εντελώς το σώμα μιας γυναίκας, η εικόνα του οποίου αλλοιώνεται μετά από εγκυμοσύνες, τον θηλασμό, αλλά και την παραμέληση της φυσικής κατάστασης. Ο πιο συνηθισμένος συνδυασμός επεμβάσεων είναι η λιποαναρρόφηση, η κοιλιοπλαστική και η ανόρθωση ή αυξητική στήθους.

Συνολικά, οι επεμβάσεις που περιλαμβάνει το Mommy Makover και ενδέχεται να γίνουν μετά από μία εγκυμοσύνη είναι:

✔Αυξητική στήθους / μαστών

✔Ανόρθωση στήθους (Μαστοπηξία)

✔Μείωση μαστών

✔Κοιλιοπλαστική

✔Ραβδώσεις / Ραγάδες

✔Λιποαναρρόφηση

✔Δυσχρωμίες του δέρματος (Πανάδες, Χλόασμα)

✔Διατεταμένα αγγεία / Ευρυαγγείες

Ταυτόχρονα, διατίθεται μία πληθώρα μη επεμβατικών λύσεων για την αντιμετώπιση των λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων, που εκτείνονται από την επαναφορά του ιδανικού βάρους μετά τον τοκετό ως την αντιμετώπιση της αυξημένης τριχοφυΐας, λόγω αλλαγής του ορμονικού προφίλ της γυναίκας.

Είναι επικίνδυνες οι ταυτόχρονες επεμβάσεις;

Πολλές γυναίκες θα αναρωτηθούν εάν ο συνδυασμός των τριών βασικών επεμβάσεων του Mommy Makover (λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική και ανόρθωση ή αυξητική στήθους) είναι επικίνδυνος. Η επιστήμη όμως έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που καθιστά το Mommy Makover έναν απόλυτα ασφαλή συνδυασμό χειρουργικών επεμβάσεων. Θα πρέπει βέβαια η ασθενής να είναι 100% υγιής, ενώ ο πλαστικός χειρουργός που θα πραγματοποιήσει αυτή τη μεγάλη επέμβαση θα πρέπει να κατέχει μεγάλη εμπειρία και να είναι άριστος γνώστης των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Αυτόν τον συνδυασμό, εμπειρίας και γνώσεων σας προσφέρει ο καταξιωμένος Πλαστικός Χειρουργός Αλέξανδρος Παπασταύρου. Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας και ενημερωθείτε σχετικά με την ολιστική αποκατάσταση της μαμάς μετά τον τοκετό.

Plastic Clinic – Papastavrou Alexandros

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 12, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310-236503