Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το υαλουρονικό στα χείλη

Θέλετε να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη, φοβάστε όμως μήπως το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό και καταλήξετε παραμορφωμένες; Υπάρχει τρόπος να πετύχετε το πρώτο, αποφεύγοντας το δεύτερο, αν ενημερωθείτε σωστά και επιλέξετε τον σωστό γιατρό.

Η αυξητική χειλιών με έγχυση υαλουρονικού οξέος είναι τα τελευταία χρόνια μία από τις πλέον δημοφιλές αισθητικές επεμβάσεις, καθώς αξιοποιεί ένα ασφαλές υλικό, συμβατό με τον οργανισμό. Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί υαλουρονικό οξύ ειδικά για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διάρκεια και φυσικότερο αποτέλεσμα.

Όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην αισθητική ιατρική για να φτιάξουν τα χείλη τους -είτε να αλλάξουν το σχήμα είτε τον όγκο τους- σε πολλές περιπτώσεις όμως το μέτρο χάνεται ή η ενημέρωση γύρω από την επέμβαση δεν είναι επαρκής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

6+1 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το υαλουρονικό στα χείλη

Τι πρέπει να γνωρίζετε λοιπόν για το υαλουρονικό στα χείλη, προτού πάρετε την απόφαση να το επιλέξετε;

1.Οι περισσότεροι φόβοι γύρω από την αυξητική των χειλιών με υαλουρονικό αφορούν την παραμόρφωση. Καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν αξιόπιστο και έμπειρο πλαστικό, που θα σας συμβουλεύσει με βάση τις αναλογίες του προσώπου σας. Μια καλή συμβουλή είναι να μην αυξήσετε το άνω χείλος περισσότερο από το κάτω. Η ισορροπία είναι το «κλειδί» σε αυτές τις περιπτώσεις.

2.Η διαδικασία της έγχυσης υαλουρονικού οξέος δεν είναι επώδυνη. Λίγο πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται στα χείλη αναισθητική κρέμα, που ελαχιστοποιεί την ενόχληση.

3.Η συνεδρία για την έγχυση υαλουρονικού διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Για να ολοκληρωθεί δε το αποτέλεσμα απαιτούνται συνήθως δύο επαναληπτικές θεραπείες. Μετά τη θεραπεία εμφανίζεται ένα μικρό οίδημα, το οποίο όμως υποχωρεί εντός 24ώρου.

4.Μετά από την έγχυση με υαλουρονικό στα χείλη μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας, ενώ η θεραπεία δεν έχει αντενδείξεις ούτε εποχές. Για ένα διήμερο πάντως συνιστάται να αποφύγετε την έντονη άθληση.

5.Αν κάτι πάει στραβά, πρέπει να ξέρετε ότι τα αποτελέσματα της έγχυσης υαλουρονικού οξέος είναι αναστρέψιμα. Μπορείτε πάντα να ζητήσετε από τον γιατρό σας να επαναφέρει τα χείλη σας στην πρότερη κατάσταση με μια ειδική ουσία, την υαλουρονιδάση.

6.Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν έναν χρόνο. Αν θέλετε να τα διατηρήσετε, καλό είναι να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μία φορά τον χρόνο.

7.Αν πάσχετε από αυτοάνοσα νοσήματα ή από ζαχαρώδη διαβήτη, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν προχωρήσετε στη θεραπεία.