Τop 4 trends στις αισθητικές επεμβάσεις γυναικών για το 2019

Με την απενοχοποίηση των αισθητικών επεμβάσεων με την πάροδο των ετών, σημειώνεται πλέον ραγδαία αύξηση των ατόμων (άνδρες – γυναίκες) που επιλέγουν την πλαστική χειρουργική, ως τρόπο ενίσχυσης της αυτοπεποίθησής τους και της επίτευξης των αισθητικών στόχων τους.

Σύμφωνα με την παγκόσμια κοινότητα πλαστικών χειρουργών, οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής που προβλέπονται να είναι τα top trends για το 2019 –βασισμένα στις επιλογές των γυναικών– περιλαμβάνουν:

1: Υβριδική αυξητική στήθους

Μία από τις τελευταίες τάσεις στην πλαστική χειρουργική και Νο1 τάση για το 2019 είναι η υψηλής τεχνολογίας “υβριδική” αύξηση στήθους.

Αυτός ο νέος τύπος αύξησης στήθους συνδυάζει τα εμφυτεύματα με τις δυνατότητες ανασχηματισμού που προσφέρει η μεταφορά λίπους. Αυτό που κάνει αυτή τη νέα τάση πλαστικής χειρουργικής τόσο δημοφιλή είναι η ικανότητα «γλυπτικής» τους στήθους, χαρίζοντας μια απόλυτα φυσική εμφάνιση.

Σε σύγκριση με την κλασική επέμβαση με τα κανονικά εμφυτεύματα στήθους σιλικόνης, αυτή η χειρουργική επέμβαση προσφέρει λιγότερους κινδύνους και μικρότερο χρόνο αποκατάστασης.

2: Αιδιοπλαστική των μικρών χειλιών του αιδοίου

Η Αιδιοπλαστική των μικρών χειλιών του αιδοίου μπορεί να πραγματοποιηθεί για λόγους αισθητικούς, ψυχολογικούς ή λειτουργικούς. Η επέμβαση αναδιαμορφώνει το μέγεθος των υπερτροφικών χειλιών μειώνοντας το μέγεθός τους.

Το 2016 ο αριθμός πραγματοποίησης της συγκεκριμένης επέμβασης αυξήθηκε κατά περισσότερο από 23% -σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη-  και συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και είναι αρκετά απλή.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (American Society of Plastic Surgeons), η συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση συνδέεται με ποσοστό ικανοποίησης άνω του 90%, καθώς αλλάζει πραγματικά την ψυχολογία και την καθημερινότητα των γυναικών, ενώ τους δίνει αυτοπεποίθηση στην ερωτική και κατ’ επέκταση την κοινωνική τους ζωή.

3: Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό

Όταν οι γυναίκες σκέφτονται να αποκτήσουν σαρκώδη και ελκυστικά χείλη, τα fillers είναι η συνηθέστερη, ανώδυνη και μη επεμβατική αισθητική διαδικασία που τους έρχεται πρώτη στο μυαλό. Με την αυξανόμενη ζήτηση για πιο γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα, υπάρχει επίσης και η ζήτηση για την πιο φυσική εμφάνιση των χειλιών.

Τα ενέσιμο υαλουρονικό JUVÉDERM® της εταιρείας Allergan προσφέρει ένα ξεχωριστό, απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, επιτρέποντας στα χείλη να «ταιριάζουν» άψογα με τα υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου..

Η διαδικασία γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

4: Νήματα προσώπου

Μέσα στο 2019 αναμένεται σημαντική αύξηση της ζήτησης για μικροχειρουργικές επεμβάσεις. Αυτές οι διαδικασίες προσφέρουν μια λιγότερο επεμβατική εμπειρία πλαστικής χειρουργικής που οδηγεί σε ελάχιστες ουλές για τους ασθενείς.

Η ανόρθωση με νήματα, γνωστή και ως μη χειρουργικό λίφτινγκ, για σύσφιξη και ανόρθωση των ιστών του προσώπου είναι μια ήπια και σχετικά αναίμακτη μέθοδος για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος. Αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική λύση, χωρίς γενική αναισθησία και χωρίς την ανάγκη αποθεραπείας όπως συμβαίνει μετά από το συμβατικό λίφτινγκ, και κυρίως με μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών.

Στόχος της συγκεκριμένης επέμβασης είναι η διέγερση παραγωγής νέου κολλαγόνου γύρω από κάθε νήμα, προκειμένου να βελτιωθεί ο όγκος, η σύσταση και η ελαστικότητα του δέρματος και συνεπώς η συνολική εικόνα του προσώπου.

Είναι μια πολύ απλή και σύντομη διαδικασία που δεν χρειάζεται περισσότερο από 60 έως 90 λεπτά για τη ολοκλήρωσή της, κατά την οποία το νήμα εισάγεται και προσαρμόζεται έτσι ώστε να αντιτίθεται στη φυσική δύναμη της βαρύτητας που είναι βασική αιτία της δημιουργίας ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος.

Επίσης άλλες hot γυναικείες επιλογές είναι, το mommy makeover, η λιποαναρρόφηση, η 4D λιπογλυπτική, η βλεφαροπλαστική και το Fractional Laser.