Συχνες Ερωτησεις

Ανάλογα με το τι είναι πιο κατάλληλο για την ιδιαίτερη κατάστασή σας, ο χειρουργός θα αποφασίσει ποιο είδος αναισθησίας θα χρησιμοποιήσει. Αυτός ή αυτή θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε.

Ναι, η ογκομετρική λιποαναρρόφηση, μια νέα τεχνική που οδηγεί σε λιγότερους μώλωπες, μικρότερη διόγκωση και ταχύτερη ανάκαμψη από ό, τι οι παλαιότερες παραδοσιακές μεθόδους λιποαναρρόφησης, εκτελείται συνήθως στο Cleveland Clinic Cosmetic & Plastic Surgery Center.
Η τεχνητή λιποαναρρόφηση χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο αραιωμένης επινεφρίνης για να προκαλέσει έντονη συστολή των μικρών αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερη αιμορραγία, λιγότερους μώλωπες και λιγότερα οίδημα.

Εξαρτάται από τη νόσο του ασθενούς και τα τρέχοντα φάρμακα. Συζητήστε με τον πλαστικό χειρουργό σας σχετικά με την ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Μερικοί ασθενείς παρατηρούν μικρή αλλαγή στη φωνή τους μετά από ρινοπλαστική, αλλά αυτό είναι ασυνήθιστο. Οι επαγγελματίες που στηρίζονται στη φωνή τους, όπως οι τραγουδιστές, πρέπει να μοιράζονται τις ανησυχίες τους με τον χειρουργό τους, ωστόσο, επειδή η μύτη παίζει κάποιο ρόλο στο πώς ακούγεται.

Η απόφαση βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι επιθυμίες του ασθενούς, οι λόγοι για τη χειρουργική επέμβαση και η γενική υγεία.
Για παράδειγμα, το κάνετε επειδή αισθάνεστε ότι τα στήθη σας είναι πολύ μικρά σε σχέση με το περίγραμμα του σώματός σας ή είστε δυσαρεστημένοι με το μέγεθος και τη σταθερότητα του στήθους σας μετά από εγκυμοσύνη, θηλασμό ή μεγάλη απώλεια βάρους; Η ανωμαλία μεταξύ των μαστών μπορεί επίσης να αποτελέσει κίνητρο παράγοντα. Ο χειρουργός σας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή απόφαση κατά τη διάρκεια των προεγχειρητικών ραντεβού σας.

Κάθε ασθενής ανέχεται πόνο μετά από χειρουργική επέμβαση με διάφορους τρόπους. Ο χειρουργός σας θα συνταγογραφήσει τα κατάλληλα φάρμακα για τον πόνο για να ελαχιστοποιήσει οποιαδήποτε δυσφορία. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις προσώπου έχουν ελάχιστη δυσφορία μετά την επέμβαση. Η λιποαναρρόφηση είναι λίγο πιο άβολη και οι λειτουργίες που απαιτούν ανύψωση ή σύσφιξη των μυών – όπως η κοιλιοπλαστική ή η αύξηση του μαστού, μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία ίση με το τμήμα C.

Υπάρχουν συνήθως καλλυντικές διαδικασίες για σχεδόν κάθε μέρος του προσώπου, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, της μύτης, των ματιών, των αυτιών του πηγούνιού, των ζυγωματικών, του μέσου, καθώς και του στήθους και της κοιλιάς. Επιπλέον, οι χειρουργικές επεμβάσεις αναθεώρησης και λιποαναρρόφησης είναι δυνητικά πιθανές στις περισσότερες περιοχές του σώματος.

Κατά μέσο όρο, οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις χρειάζονται 2-3 ώρες στο χειρουργείο, με τις περισσότερες από τις πολλαπλές διαδικασίες να διαρκούν μερικές ώρες. Πρόσθετος χρόνος απαιτείται συχνά για την προετοιμασία και τον χρόνο ανάπαυσης και ανάκτησης μετά από την ίδια τη χειρουργική επέμβαση, ιδιαίτερα όταν χορηγείται η καταστολή ή ένα γενικό αναισθητικό.

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις συνεπάγονται κινδύνους, όπως αιμορραγία, πιθανή μόλυνση κλπ. Ανατρέξτε στις πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση ή συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο χειρουργό για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Μεταξύ των πιο συχνά πραγματοποιούμενων χειρουργείων είναι: χειρουργική επέμβαση αύξησης στήθους, ρινοπλαστική, λίφτινγκ και βλεφαροπλαστική (χειρουργική επέμβαση βλεφάρων).

Συνήθως, η διαφορά υπάρχει στο σκοπό της χειρουργικής επέμβασης. Η αισθητική χειρουργική πραγματοποιήθηκε με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της εμφάνισής του. Η ανασυγκροτητική χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται για τη βελτίωση της προσωπικής υγείας, τη λειτουργία του σώματος ή την ανακούφιση της νόσου και θεωρείται συχνά ιατρικά αναγκαία.

Οι περισσότερες διαδικασίες ανακατασκευής απαιτούν μία έως δύο εβδομάδες για θεραπεία. Ωστόσο, ο χρόνος αποκατάστασης εξαρτάται επίσης από τον ασθενή και πραγματοποιείται συγκεκριμένη ανακατασκευή. Μερικοί ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν σε μια κανονική ρουτίνα αμέσως μετά από μια διαδικασία ανακατασκευής, ενώ άλλες απαιτούν αρκετές εβδομάδες για να διατηρήσουν ένα κανονικό επίπεδο λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα τελικά αποτελέσματα δεν καθαρίζονται για μήνες.

Η γραμμή μεταξύ της καλλυντικής και της ανακατασκευής χειρουργική επέμβαση μπορεί μερικές φορές να είναι θολή. Γενικά, η ανασχετική χειρουργική βελτιώνει τόσο την εμφάνιση όσο και την υγεία. Μερικά παραδείγματα της χειρουργικής επέμβασης περιλαμβάνουν:

  • Tumor Removal
  • Laceration Repair
  • Scar Revision
  • Hand Surgery
  • Breast Reduction
  • Breast Reconstruction (Following surgical breast cancer treatment)
  • Burn Care – Reconstructive Rhinoplasty (to improve nose air flow)
  • Eyelid Surgery (to improve field of vision)

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η θεραπεία οποιασδήποτε πληγής είναι με ουλώδη ιστό. Αλλά ένας Πλαστικός Χειρουργός φροντίζει πολύ για να πάρει μια λιγότερο ορατή ουλή τοποθετώντας την τομή στις φυσικές πτυχές του σώματος. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι ουλές είναι μόνιμες και θα χρειαστούν τρεις μήνες έως ένα χρόνο για να ωριμάσουν και να δουν το καλύτερο.

Εκτός από την Αισθητική Χειρουργική, οι Πλαστικοί Χειρουργοί είναι οι καλύτεροι γιατροί που διαχειρίζονται BURNS, τραύματα προσώπου και τραυματισμούς στο χέρι, ανοιχτά κατάγματα ποδιού και χεριών, ελαττώματα μετά την εκτομή μερών που έχουν καρκίνο, συγγενή ελαττώματα όπως σχισμένο χείλος, παραμορφώσεις αυτιών, δάκτυλα, κοιλιακή κήλη, όγκοι του δέρματος, χρόνιες πληγές και διαβητικά έλκη στο πόδι κ.λπ.